New Event De Staat

Heineken Music Hall Amsterdamzaterdag 18 februari 201720:00

Op 18 februari 2017 geeft De Staat een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte zanger Torre Florim gisteren tijdens de uitreikingen van de 3FM Awards bekend, nadat de band de 3FM Award voor Beste Album in ontvangst had genomen. De voorverkoop voor dit concert start aanstaande woensdag, 30 maart, om 10:00 uur.

Sinds 2009 raast De Staat door Nederland én de wijde omtrek. In 2008 maakte de band al een vliegende start als voorprogramma van Belgische rockband dEUS tijdens hun tour door Groot-Brittannië, gevolgd door de steeds voller stromende zalen tijdens de Popronde dat jaar. Debuutalbum Wait For Evolution won in 2009 de 3voor12 Award voor beste album van het jaar en een 3FM Award in de categorie Alternative.

Opvolger Machinery verscheen in 2011. Voor de gelijknamige tour werd een enorme machine gebouwd, die live op het podium niet alleen als decor, maar ook als volwaardig instrument diende. Ook in 2011 én 2012 won De Staat een 3FM Award in de categorie Alternative.

De Staat’s derde album, I_CON, heeft is opgenomen in Frankrijk, en gemixt in Nashville, Tennessee, door Grammy-winnaar Vance Powell. Voor I_CON won De Staat in 2014 een Edison Award. Single Devil’s Blood werd 3FM Megahit. Voor de single Witch Doctor nam de band een videoclip op die de hele wereld over ging. De computergeanimeerde video met ontelbare digitale figuranten lijkt als een springplank te werken voor De Staat. Zo leverde het de band onlangs de Edison Pop Award op voor Beste Video.

In januari 2016 verscheen het nieuwe studio-album, O, opgenomen in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, die verbouwd is tot een volwaardige studio.
Hiermee begon een jaar vol mooie hoogtepunten waaronder : een #5 chart entry, een #1 notering in de vinyl charts, een 3FM Megahit met single Make The Call, Leave It All, een volledig uitverkochte Nederlandse clubtour, en gisteren ontving de band dus een 3FM Award voor Beste Album.

De Staat is nu duidelijk toe aan het grote werk. Zanger Torre Florim over de Heineken Music Hall show: “We hebben een heel goed jaar met ons nieuwe album O, en een HMH-show is wat mij betreft de kers op de taart. Een mogelijkheid om een groots gebaar te maken op onze manier. Een nieuwe speeltuin om in te spelen. Dit is iets wat we nog niet eerder hebben kunnen doen, dat alleen is al een goede reden om het nu wel te doen, vind ik. De tijd is rijp om weer eens wat grenzen te verleggen. Daar heb ik echt zin in.”

Tickets: www.livenation.nl

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news