New Event Ode aan Bobbejaan

CC Merksemvrijdag 24 maart 201720:15

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste “Vedette” (in de breedste zin van het woord) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel ‘Lichtjes van de Schelde‘, ‘Eerbied voor jouw grijze haren‘ en ‘Café zonder bier‘ en zijn overige hits, maar tientallen andere liedjes die gebrand staan in ons collectieve geheugen.

Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje ‘Amerikaanse Droom‘ in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60.

Bobbejaan heeft ons een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met verrassende minder bekend pareltjes. Ze verdienen nu meer dan ooit om terug in het dag- en podiumlicht gezet te worden. Hij was Onze Cowboy, maar ook veel meer dan dat.

Guido Belcanto en Jan De Smet zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap en hebben in hun individuele lange muzikale loopbaan meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken èn versterken.

Bobbejaan en zijn vrouw José hebben jarenlang het podium gedeeld wat soms resulteerde in gevoelige duetten en hilarische sketches. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, maakt deze nooit geziene vocale combinatie dan ook helemaal compleet en zorgt ongetwijfeld mee voor de legendarische ‘country-snik‘ die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken.

Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze de Bobbejaan Schoepen nalatenschap met recht en reden de eenentwintigste eeuw in.

Verwacht je niet aan een avondje gezapige nostalgie maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.

Met:
Dominique Vantomme: Keyboards, piano, chef d’Orchestre
Sjang Coenen: Bass
Karel De Backer: Drum
Fritz Sundermann: Gitaren, lapsteel
Firmin Michiels: Gitaren, banjo
Jan De Smet: Zang, gitaren, ukelele, accordeon, mondharmonica
Guido Belcanto: zang, gitaren, mondharmonica
Barbara Dex: Zang
Tom Schoepen: Projectie

Tickets: www.ccmerksem.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news