New Event Amy Winehouse Tribute

CC Merksemvrijdag 21 april 201720:15

Back To Amy brengt Amy Winehouse terug tot leven met zangeres Andréa Wielockx die
zowel qua stem als looks een waarheidsgetrouwe Amy neerzet en geruggesteund wordt
door tien muzikanten met soul.

De show is een uitstekende remake van een concert van Amy Winehouse op het hoogtepunt van haar carrière. Haar optredens waren een combinatie van allerlei stijlen en swingden van soul, R&B en jazz naar ska en reggae.

Het concert wordt gedragen door een imposante liveband met ervaren muzikanten: een swingende ritmesectie, een indrukwekkende blazerssectie en subtiele toetsen.
‘Rehab’, ‘Back to Black’, ‘Valerie’ ... alle hits van Amy Winehouse komen aan bod.

Amy liet zich inspireren door de meidengroepen uit de jaren ‘50 en ‘60 en grossierde tijdens haar live-optredens ook graag in ska nummers. De band Back To Amy heeft hiervoor de ideale bezetting. Met stevige blazers worden up-tempo skanummers nieuw leven ingeblazen. Zo herken je ongetwijfeld ‘You‘re wondering now’, een origineeltje van The Skatelites, ‘Big Monkeyman’ dat vooral bekend werd via The Specials en natuurlijk mag ‘Rudy, A Message to you’ niet ontbreken.

Om Amy Winehouse te coveren moet je wel heel wat vocale kracht in huis hebben. Een stem die het origineel zo dicht benadert dat je hen amper van elkaar kan onderscheiden heeft de band gevonden bij zingende beehive Andréa Wielockx.

De band zelf verdiende tien jaar zijn sporen als stomende skagroep, de ideale bezetting dus voor deze waaier van ska, jazz, R&B, reggae en soul! Een livebezetting van elf personen, waaronder drie blazers, een ritmesectie, drie backingvocals, toetsen en frontzang zetten een ijzersterke tribute neer.

Tickets: www.ccmerksem.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news