New Event Revelations

deSingel Antwerpenvrijdag 21 april 201720:00

Revelations is een multimediaal project dat de indrukwekkende visioenen van de 13de-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch als uitgangspunt neemt, zonder meer één van de verbazingwekkendste teksten uit onze literatuurgeschiedenis.

In de traditie van de middeleeuwse christelijke liefdesmystiek beschrijft Hadewijch in haar Visioenen een extatische liefdesrelatie met de goddelijke Ander. Visionaire liefdespoëzie die de weg naar een hoger bestaan wijst met passie als sleutelwoord.

In Revelations staat een individu tegenover een koor in een voorstelling die op zoek gaat naar de kracht van visionaire verbeelding en extase in een hedendaagse context. Componist Wim Henderickx schrijft met Revelations een woordeloos nieuw werk, waarin inspiratie doorklinkt van middeleeuwse en renaissancemuziek voor vrouwenstemmen. Het HERMESensemble en de elektronische muziek van Jorrit Tamminga krijgen er een belangrijke plaats. Na Void en De koningin zonder land gaat Henderickx opnieuw een samenwerking aan met regisseur Wouter Van Looy, die voor Revelations een immateriële installatie creëert met licht en rook waarin de beelden van video­kunstenaar Kurt d’Haeseleer een centrale rol krijgen.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news