New Event Sadko

Opera Gentdinsdag 20 juni 201719:00

Deze magische opera van Rimski-Korsakov vertelt het verhaal van de kunstenaar Sadko die  met zijn kunst de anderen ervan wil overtuigen het isolement te doorbreken en nieuwe werelden te ontsluiten. Zijn droom wordt echter vijandig onthaald. Alleen Volkhova, de dochter van de zeekoning, betoverd door Sadko’s muziek, helpt hem zijn visionaire ideeën te realiseren.

Rimski-Korsakov baseerde zich voor Sadko op een middel­eeuwse ‘bylina’ of epos over de gelijknamige avonturier, handelaar en minnestreel, en verweefde die met diverse zeelegenden. Schipperend tussen mensen- en zeewereld en tussen mythe en werkelijkheid verschijnt Sadko als een Slavische variant van zowel Orfeus als Odysseus. Hij belichaamt de scheppende kracht van de fantasie die de strijd aanbindt met de realiteit. 

Terwijl regisseur Daniel Kramer Sadko leest als een innerlijke reis tussen een mannelijke, exploratieve en een vrouwelijke, spirituele kijk op de wereld, verbond Rimski-Korsakov in zijn door en door lyrische partituur Russische volksmuziek en meeslepende ballades met een wervelende orkestratie. Na een Tsjaikovski-drieluik, Lady Macbeth van Mtsensk(Sjostakovitsj) en Khovansjtsjina (Moesorgski) zet Opera Vlaanderen zijn boeiende exploratie van de Russische opera verder onder de gedreven muzikale leiding van Dmitri Jurowski.

Als Sadko horen we de jonge Georgische tenor Zurab Zurabishvili, die stilaan aan een internationale doorbraak begint. De Amerikaanse sopraan Jacquelyn Wagner, eerder te zien als Fiordiligi in Guy Joostens productie Così fan tutte, vertolkt nu de rol van de zeeprinses Volkhova. De bas Kurt Rydl, die de show stal in Christoph Waltz’ productie van Der Rosenkavalier, kruipt in de rol van de Zeekoning.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news