New Event Future Islands

Ancienne Belgique Brusselvrijdag 10 november 201720:00

De aanstekelijke pop van Future Islands zal dit najaar heel België voor zich winnen! De groep uit de Amerikaanse staat North Carolina komt haar nieuwe album ‘The Far Field’ live voorstellen op vrijdag 10 november op het podium van de Ancienne Belgique!

Hoewel de groep nu meer dan tien jaar bestaat, kwam de grote doorbraak er pas in 2014 toen de band een magistrale prestatie neerzette op de set van de ‘Late Show with David Letterman’. Het trio uit Baltimore deed van zich spreken met een meer dan beklijvende performance van hun single “Seasons (Waiting On You)“. De fascinerende frontman Samuel T. Herring en zijn bandleden trokken vervolgens de wijde wereld in, bouwden een ijzersterke livereputatie op en wonnen alsmaar meer toegewijde fans. Ze konden hun tiende verjaardag in februari 2016 niet op een betere wijze vieren.

Hun meesterlijke vierde album ‘Singles’ (2014) katapulteerde de band uit Baltimore naar het niveau van synthpopiconen. De combinatie van moderne en catchy songs met de ultra-krachtige stem en het charisma van zanger Samuel, dat doet denken aan Morrissey, werkt nog altijd perfect. Het trio komt deze lente met een vijfde plaat gecoproducet met John Congleton (Explosions In The Sky, St Vincent, Franz Ferdinand en Sparks) en Patrick McMinn voor de arrangementen. Het nieuwe album ‘The Far Field’ (release 7 april) telt twaalf ontroerende nummers, waaronder de indrukwekkende eerste single “Ran“, maar ook een nummer featuring niet één van de minsten, Blondie-zangeres Debbie Harry. 

Nieuwe afspraak van Future Islands met zijn Belgisch publiek op vrijdag 10 november voor een bijzonder concert.

Tickets: www.abconcerts.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news