New Event Falstaff

Opera Antwerpenwoensdag 13 december 201720:00

Giuseppe Verdi haalde het hoofdpersonage van zijn laatste opera bij William Shakespeare. Geïnspireerd door de vrolijke anarchist Falstaff, vond de hoogbejaarde Verdi zichzelf opnieuw uit in een geraffineerd en fijnmazig muziekdrama. De pare aan de kroon van Verdi’s oeuvre. Oscarwinnaar Christoph Waltz is hiermee, na ‘Der Rosenkavalier‘, aan zijn tweede regie toe bij Opera Vlaanderen.

De oude ridder Falstaff beleeft een baldadig plezier in het oplichten, bedriegen en schaamteloos profiteren van de hem omringende wereld. Om zijn wellustig leventje van slempen en schrokken te bekostigen, besluit hij twee gefortuneerde dames van het stadje Windsor tegelijk het hof te maken. Ook al wil de maatschappij zich wreken op deze spelende natuurmens, Falstaff verleidt anderen tot het spel, waarin men meer en meer opgaat en steeds andere gedaanten aanneemt. Maar in het spel ontdekken alle personages ook de waarheid over zichzelf en hun bestaan.

Voor de nieuwe productie van Falstaff in Opera Vlaanderen tekent de Oostenrijkse filmster, acteur en Oscarwinnaar Christoph Waltz, die als operaregisseur in dit huis debuteerde met Richard Strauss’ Der Rosenkavalier - een productie die vele harten veroverde. De Duitse sterbariton Thomas Johannes Mayer, die we vooral kennen van grote Wagnerrollen, debuteert als Falstaff. Hij gooide eertijds hoge ogen in Opera Vlaanderen als Barak/Die Frau ohne Schatten. De Tsjechische maestro Tomáš Netopil, die in dit huis met veel bijval o.m. Die Zauberflöte en De zaak Makropoulos dirigeerde, staat garant voor een vinnige lezing van Verdi’s partituur.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news