New Event Faust

Stadsschouwburg Antwerpenzaterdag 20 januari 201820:00

De Franse choreograaf Jean-­Christophe Maillot creëerde in 2007 zijn eigen versie van het beroemde Faust­verhaal. Hij deed dit in navolging van Maurice Béjart, die in het jaar van de creatie van deze Faust stierf en aan wiens herinnering het werk is opgedragen. Een geniale ingreep van Jean­-Christophe Maillot was de toevoeging van een vierde hoofdfiguur: La Mort. Jean-­Christophe Maillot won met zijn ‘Faust‘ de prestigieuze Prix Benois de la Danse voor de beste choreografie in 2008.

Maillot focust in zijn grandioos ballet op de driehoeksverhouding tussen de duivel Mephistopheles, Marguerite - als ideaalbeeld van innerlijke en uiterlijke schoonheid ­ en Faust, wiens ultieme kennis in het aanschijn van de dood echter waardeloos blijkt. De diabolische regels van het spel worden dan wel opgesteld, het noodlot blijkt sterker dan welke kracht ook. Zijn Faust is een magistraal meesterwerk van een uitzonderlijke schoonheid, waarin de psychologie van elk personage centraal staat. Het is een fascinerende choreografie over het gevecht tussen goed en kwaad, dat actueler lijkt dan ooit tevoren.

Franz Liszt vatte zijn in 1880 gefinaliseerde Eine Faust Symphonie op als een muzikale triptiek. In elk van de drie delen staat het psychologische portret van één van de hoofdpersonages centraal. Jean­-Christophe Maillot vroeg zijn componist-­broer Bertrand Maillot om een proloog te schrijven die op fascinerende wijze een introductie biedt op Liszts orkestrale meesterwerk.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news