New Event Fink

Ancienne Belgique Brusselmaandag 20 november 201720:00

Zeventien jaar en binnenkort acht albums lang houdt Fin Greenall – alias Fink – ons al in spanning met zijn hypnotische en melancholische muziek. In het kielzog van zijproject ‘Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. 1’, waarmee hij gisteravond nog in Het Depot in Leuven optrad, focust hij zich nu opnieuw op de hoofdzaak, samen met zijn kompanen Tim Thornton en Guy Whittaker. Meer nieuws over hun volgende studioalbum komt er binnenkort aan! Om die achtste langspeler aan ons voor te stellen, gaat de Engelse zanger dit najaar weer de baan op. Op de tourplanning vinden we ook een stop in Brussel, op 20 november! 

‘Fresh Produce’ (2000) was een debuutplaat met elektronische toetsen, maar daarna sloeg Fink een radicaal andere weg in. Op ‘Biscuits For Breakfast’ (2006) en ‘Distance and Time’ (2007) staan blues en folk centraal. Zijn jeugdvrienden Guy en Tim vullen hem perfect aan. Met de single “This is the Thing” bouwen ze een stevige reputatie op bij liefhebbers van het genre, en zijn opmerkelijke talent als songschrijver levert mooie samenwerkingen op met Bonobo, John Legend, Professor Green en Amy Winehouse. Vloeien vervolgens uit zijn pen: ‘Sort of Revolution’ (2009), ‘Perfect Darkness’ (2011) en vooral ‘Hard Believer’ (2014). Deze laatste plaat, tussen bluesrevival, straffe dub en magistrale pop, is een waar meesterwerk en mag rekenen op veel bijval van publiek en critici. Langzaam maar zeker hijst hij zich dankzij zijn unieke stijl en stemgeluid naar de top. Zijn optredens zijn scherp en krachtig; zowel indoor als op festivals, zoals de Belgische fans op Rock Werchter en Pukkelpop al konden vaststellen.

Na de release van ‘Horizontalism’ in 2015 neemt Fink dus nu de draad weer op. Afspraak met een rasecht talent, op 20 november op de planken in de AB!

Tickets: www.abconcerts.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news