New Event Oorlog en terpentijn

Bourla Antwerpendonderdag 7 december 201720:00

Verhalenverteller en beeldenmaker Jan Lauwers durft het aan om de roman Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans voor theater te bewerken. Hertmans’ boek is inmiddels een internationale bestseller die talloze internationale prijzen wegkaapte.

Lauwers maakte eerder al werk op basis van een familiegeschiedenis in het succesvolle De kamer van Isabella (2004). Nu duikt hij de familiegeschiedenis van Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd.
Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen – tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman die de geschiedenis van een individu op sublieme wijze verbindt met de grote geschiedenis.

Wereldpremière.

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news