New Event BAB(b)EL klankbad stad

Bourla Antwerpendinsdag 22 mei 201820:00

“WANNEER WORDT GELUID MUZIEK? HOE OORVERDOVEND KAN STILTE ZIJN? IS VERVELING EEN LOOP? EN EEN SOUNDSCAPE EEN ONTSNAPPING?”

Om de eerste stedelingen te beletten een toren te bouwen tot in de wolken schiep Jahweh de Babelse spraakverwarring. Hij schonk de mensheid talen en daarmee verdeeldheid. Vandaag worden opnieuw torens gebouwd. In steden overal ter wereld…

BAB(b)EL / klankbad stad is een concert dat geen concert is. Een experiment in klankkleur. Een stedelijke trip met de talen van A als vertrekpunt. Een stadssymfonie met klinkers, medeklinkers en gutturalen als instrumenten. Een avond waar we de oorspronkelijke straf van Jahweh omtoveren tot een geschenk.

Een eenmalige productie van het fenomenale MartHa!tentatief, met componist Adriaan Severins, een koor en acht échte mensen uit de stad in de hoofdrollen.

BAB(b)EL / klankbad stad is een eerste voorstelling in het kader van het BURO voor Stedelijk Enthousiasme, een stedelijke werking van MartHa!tentatief en Toneelhuis. Het BURO voor Stedelijk Enthousiasme is een kleine maar wendbare onderzoeks- en productiecel die zich laat inspireren door de steeds wijzigende inzichten over ‘de nieuwe stedelijkheid’.

De voorstelling van 23 mei wordt voorafgegaan door een rondetafelgesprek over talen en hun functies: Het Babels van een nieuwe stad. Het BURO voor Stedelijk Enthousiasme gaat hier in gesprek met taalkundigen, sociologen en ervaringsdeskundigen over die onoverzichtelijke veelheid van talen en hun functies. En of er uit die mix geen nieuwe stadstaal aan het ontstaan is?

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter