New Event UB40

De Roma Borgerhoutwoensdag 24 januari 201820:00

Toen UB40 twee jaar geleden voor het eerst in De Roma stond was het meteen goed raak: een uitverkochte zaal, een set vol hits en een feestavond voor liefhebbers van poppy reggae. 

UB40 werd in 1978 in Birmingham opgericht en heeft zijn naam te danken aan “Unemployment Benefit, Form 40“, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Met hun eerste lp Signing Off schreven ze zich officieel uit bij de plaatselijke RVA. Na drie politiek correcte platen en twee bescheiden hits (Food for Thought en One in Ten) was het tijd voor Labour of Love, hun eerste cover-lp. 

Dankzij de mega-hit Red Red Wine beleefde UB40 zijn grote sprong voorwaarts. Sindsdien mengen ze op zeer succesvolle wijze eigen werk met covers. Ze verkochten meer dan 70 miljoen albums en ontelbare exemplaren van Red Red Wine, Can‘t Help Falling in Love en I Got You Babe. Na Labour of Love IV (2010) verscheen in 2014 Getting Over the Storm, hun twintigste album. Deze jubileumplaat bevat naast vijf originele songs ook acht liedjes die ooit geschreven of opgenomen zijn door country-artiesten. 

Het idee was niet nieuw - in 1990 namen ze met Robert Palmer I‘ll Be Your Baby Tonight en On the Other Hand op - en het resultaat klinkt verbluffend: een vintage UB40 reggaeplaat met country klassiekers. Naast liedjes over gebroken harten ook een politiek geladen nummer; een geactualiseerde versie van How Can a Poor Man Stand Such Times and Live?. Originele zanger Ali Campbell is er niet meer bij, maar zijn plek wordt gloedvol ingevuld door broer Duncan.

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news