New Event Claudia

Monty Antwerpenvrijdag 17 november 201720:30

Zijn we meer omringd door fictie dan we ons realiseren en kan juist theater geen ruimte zijn voor de werkelijkheid?

Claudia Victoria Poblete Hlaczik woont in Buenos Aires , werkt als een IT consulente en houdt van Science Fiction. Ze lijkt een ‘normaal leven’ te leiden, maar achter de facade schuilt een verbijsterend verhaal. De jonge vrouw werd grootgebracht volgens de normen van een militair kader, tot ze-toen ze 21 jaar oud was-, ontdekte dat haar échte ouders ‘desaparecidos’ waren.

Haar dossier leidde tot een belangrijk keerpunt in Argentinië want het symboliseerde het begin van het einde van de straffeloosheid en immuniteit van het militaire regime.

Het onwaarschijnlijke levensverhaal wordt op scene door Claudia zélf gebracht en vormt de basis van deze theatrale documentaire.

De makers willen de relatie en interactie tussen het individuele en het collectieve ondezoeken. Op welke manier heeft het verhaal van een individu betrekking op elk van ons? Wat is de betekenis van woorden als revolutie, herinnering en educatie?

Het gezelschap La Conquesta del Pol Sud werd in 2010 in Barcelona opgericht door Carles Fernández Giua and Eugenio Szwarcer. Ze maakten vooral tekstheater over sociale kwesties maar voelden de noodzaak om de realiteit nog veel explecieter te ensceneren. In 2014 creëerden ze hun eerste theatrale documentaires met echte getuigen op het podium. Het gezelschap onderzoekt topics in een ruwe werkelijkheid en laat de poëzie van daaruit vloeien. Ze willen de toeschouwer getuigenissen uit de eerste hand bieden van relevante topics in de wereld van vandaag.

creatie Claudia Victoria Poblete Hlaczik, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer | regie Carles Fernández Giua | decor en video ontwerp Eugenio Szwarcer | lichtontwerp Luis Martí | geluidsontwerp Damien Bazin | uitvoerende procucent Aina Pociello | productie Barcelona Grec Festival, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, La Conquesta del Pol Sud, Centre d’Arts Escèniques de Terrassa | met de steun van Casa Amèrica Catalunya

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news