New Event wittgensstein s mistress

Monty Antwerpenzaterdag 25 november 201720:30

wat heeft waarheid voor betekenis als niemand luistert?

een monoloog van de laatste vrouw op aarde.

kate is de laatste vrouw op aarde. op een dag begint ze te spreken. wittgenstein’s mistress is één stream of consciousness. aan de hand van haar gedachten probeert kate de wereld in stand te houden en de herinnering aan de mensheid te bewaren. zeer zorgvuldig en secuur probeert ze haar gedachten te ordenen. maar het brein is grillig, het geheugen onbetrouwbaar, en haar fantasie sterk. gedachten worden niet afgemaakt, buitelen over elkaar heen, vreemde details over kunstenaars, wetenschappers en mythische figuren, hun angsten, hun pogingen en hun falen raken verward met persoonlijke herinneringen. 

haar praten is schijnbaar zonder doel: er hoeft niets verklaard, niets opgelost, niemand overtuigd. en niemand luistert. haar praten wordt echter een doel op zich: zolang ik praat, ben ik er nog. zolang ik denk, bestaat de wereld nog. één lange ode aan de ploeterende, worstelende mens. mild en met mededogen.

vorig jaar las actrice laura mentink de bundel wat ik mezelf graag voorhoud’, van lieke marsman. ze werd ontroerd door haar teksten en ze stuurde lieke een briefje. in het gesprek dat volgde bleek lieke een toneelstuk te hebben geschreven naar het bekendste boek van david markson: wittgenstein’s mistress. 

tekst david markson | bewerking lieke marsman | concept en spel laura mentink | regie roeland hofmanlicht & techniek czeslaw de wijs | kostuumadvies daphne de winkel | met dank aan t barre land en maatschappij discordia | deze voorstelling wordt gesteund door het LIRA

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news