New Event Alt J

Vorst Nationaal Brusselvrijdag 12 januari 201820:00

Exact drie jaar geleden maakte de band zijn rentree met zijn tweede album ‘This Is All Yours’. Dit jaar vrolijkte Alt-J begin juni de zomer op met de release van de prachtige opvolger ‘Relaxer’. Na hun tournee langs de zomerfestivals – inclusief een gesmaakte passage op Rock Werchter – kondigt het trio ook zijn terugkeer naar de zalen aan! Dompel je live onder in de magie van Alt-J, op vrijdag 12 januari in Vorst Nationaal.

Opgericht op de banken van Leeds University, maakt Alt-J furore met een verbluffende debuutplaat. Het recept: een poëtische en gedurfde mix tussen indierock en electro, sferische en gesofisticeerde muziek waarbij de vergelijking met The xx en Sigur Rós nooit veraf is. ‘An Awesome Wave’ (2012) gooit internationaal hoge ogen en rijft tal van prestigieuze awards binnen (waaronder de Mercury Prize 2012). Twee jaar later, intussen als trio, keert Alt-J door de grote poort terug met ‘This Is All Yours’ en inspirerende nummers als “Hunger of the Pine”, “Left Hand Free” en “Every Other Freckle”. Joe Newman, Gus Unger-Hamilton en Thom Green breken af en bouwen op, gooien de regels van het songschrijven vakkundig en resoluut overboord en weigeren zich in een hokje te laten vangen.

In 2017 vieren de Britten de zes jaar samenwerking met hun derde album ‘Relaxer’, nog steeds met de volle overtuiging om zich helemaal heruit te vinden en buiten de lijntjes te kleuren. Ze laten het beste van de muziek van de afgelopen zestig jaar los in hun eigen universum. Ook hun podiumprestaties halen het hoge niveau van hun muzikale talent. Krachtig, energiek, onvergetelijk... keer op keer staat Alt-J voor een grootse show die het publiek meesleurt in een muzikale trip. Mis hun terugkeer naar Brussel niet! Op vrijdag 12 januari doet Alt-J in Vorst Nationaal de zon schijnen als nooit voorheen.

Tickets: www.teleticketservice.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news