New Event Fatima Yamaha

Ancienne Belgique Brusselzaterdag 10 februari 201820:00

Nederlandse producer Bas Bron kennen we al ruim twaalf jaar als leverancier van electropareltjes. Na een geniale passage afgelopen zomer in de KluB C op Rock Werchter, keert hij komend voorjaar als Fatima Yamaha naar ons land terug. Afspraak op zaterdag 10 februari in de Ancienne Belgique!

Fatima Yamaha hulde zich lang in mysterie als een project “door een jonge vrouw met een Japanse vader en een Turkse moeder”. Maar het gaat dus om producer Bas Bron, ook bekend onder de aliassen Bastian, Comtron (met River Veeman) en Seymour Bits. Ook als maker van de onweerstaanbare beats van de Nederlandse groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelde hij zich in de schijnwerpers. Als oprichter van het Magnetron-label, samen met Parker Jones, wisselt hij met plezier en onvermoeibaar van masker. In 2004 brengt hij zijn debuut-EP ‘A Girl Between Two Worlds’ uit, maar pas bij de heruitgave in 2015 gaat de underground-electrowereld volledig voor de bijl. Hudson Mohawke maakt een sample van cultnummer “What’s A Girl To Do”, goed voor de sensatie van het jaar. Voor Bron is het de inspiratie om zijn funky synths opnieuw boven te halen en een eerste LP ‘Imaginary Lines’ uit te brengen. In 2017 volgt ‘Araya’ waarop we aanstekelijke tracks als “Piayes Beach Bar and Grill” en “Romantic Bureaucracy” terugvinden. Op Rock Werchter genoten we mee van een magistraal concert.

Zijn liveshows lossen de hoge verwachtingen keer op keer in met een opzwepende mix van house en synth-solo’s. Hier is uw kans op een ontdekking van de man die u vol verstomming doet staan; op 10 februari in de Ancienne Belgique! 

Tickets: www.abconcerts.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Do you like our news? Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.

You make an independent website like ours possible. Thanks!


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news