New Event Carlos Santana

Sportpaleis Merksemvrijdag 22 juni 201820:00

Carlos Santana behoeft geen introductie. Met zijn unieke gitaargeluid – één maat volstaat om te weten dat het Carlos is die de snaren beroert – boeit hij al meer dan 40 jaar en 40 platen lang een groot publiek. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen, speelde voor evenveel fans en werd overladen door 13 (Latin) Grammy Awards. In 2003 plaatste het blad Rolling Stone hem op de lijst van de 15 beste gitaristen aller tijden.

Met zijn grensverleggende muziek overstijgt Santana muzikale, generationele, culturele en geografische grenzen. Als belangrijkste vertegenwoordiger van het ‘latin rock’-genre maakte hij wereldmuziek lang voor de term bedacht werd. Zijn unieke cocktail van stijlen en genres is de ideale soundtrack bij onze huidige pan-culturele maatschappij.

Carlos brak mondiaal door na zijn epische set op het Woodstock-festival in 1969. De bezwerende versie van ‘Soul Sacrifice’ vormde één van de muzikale hoogtepunten van de Woodstock-film. Op hetzelfde moment kwam zijn debuut ‘Santana’ uit. Het leverde hem zijn eerste top 10-hit ‘Evil Ways’ op. De klassiekers ‘Abraxas’ en Santana III’ volgden.

In 2016 herenigde Carlos de legendarische jaren 70 line-up van Santana voor ‘Santana IV’. Vorig jaar brachten Carlos en Cindy Blackman Santana samen met The Isley Brothers (Ronald en Ernie) ‘Power of Peace’ uit: een muzikale trip met flarden tijdloze funk, soul, blues, rock, jazz en pop.

Vrijdag 22 juni brengt Santana zijn Divination Tour naar het Sportpaleis. Op het menu ongetwijfeld een selectie uit de hits (‘Soul Sacrifice’, ‘Jin-Go-Lo-Ba’, ‘Evil Ways’, ‘Black Magic Woman’, ‘Oye Como Va’, ‘Samba Pa Ti’), zijn muzikaal eerbetoon aan John Coltrane (‘A Love Supreme’) en recent werk (o.a. een selectie uit ‘Power of Peace’).

Tickets: www.teleticketservice.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter