New Event Steve Earle

OLT Deurnedonderdag 12 juli 201820:15

Singer-songwriter Steve Earle wordt beschouwd als een van de pioniers van de hedendaagse americana. Hij startte zijn muzikale carrière in Nashville in de mid seventies als protegé van de legendarische Townes Van Zandt. Daardoor lag de weg naar de countryscene voor hem open. Zijn debuut Guitar Town verscheen in 1986, het label ‘new country’ was hiermee geboren. Ondertussen bouwde de meesterverteller een indrukwekkende discografie uit van blues en americana tot country en folk. Daarnaast speelt hij ongeveer 200 shows per jaar, akoestisch of met een van zijn bands en hij werkte samen met de grootste artiesten, waaronder Johnny Cash, Emmylou Harris en Patti Smith.

De imposante Amerikaan, letterlijk en figuurlijk, heeft een bewogen leven achter de rug. Earle overwon drugs, zat in de gevangenis, speelde o.a. mee in enkele films en series als The Wire en Treme en won meerdere Grammy Awards voor zijn werk.

Zijn vorige show in OLT Rivierenhof in 2006 was onvergetelijk en ook zijn akoestische passage in 2009 in Arenberg tijdens Crossing Border was er één van grote klasse. Dat belooft voor 12 juli, want samen zijn band The Dukes is Steve Earle on fire!

Tickets: www.openluchttheater.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter