New Event Compassie

Bourla Antwerpendonderdag 11 oktober 201820:00

Kersvers artistiek leider van NTGent Milo Rau maakt voor zijn nieuwe plek een nieuwe bewerking van een productie die hij in 2016 creëerde voor de Schaubühne Berlin: Compassie. Daarin zoomt hij in op het lot van de vluchtelingen dat heel Europa onthutst. 
Beelden van drenkelingen op de mediterrane stranden of van slachtoffers van de burgeroorlogen en ziektes in Centraal­-Afrika: de crises en rampen van onze tijd zijn alomtegenwoordig op de tijdslijnen van onze Facebookpagina’s, op televisie en in de pers.

In Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer reizen Rau en zijn team naar de politieke hot spots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-­Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog. De semi­-documentaire dubbelmonoloog, gebaseerd op interviews met ngo­-werkers, geestelijken en oorlogsslachtoffers in Afrika en Europa, begeeft zich bewust op tegenstrijdig terrein: hoe kunnen we de ellende van anderen verdragen en waarom kijken we ernaar? Waarom weegt één dode aan de poorten van Europa zwaarder dan duizend doden in de Congolese burgeroorlog? Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer onderzoekt niet enkel de grenzen van ons medeleven maar ook de grenzen van het Europese humanisme.

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter