New Event The sea within

Bourla Antwerpenwoensdag 27 maart 201920:00

 

“Vandaag de dag kunnen we heel goed dingen uiteenhalen, maar we vergeten ze te vaak weer bijeen te brengen.“ —  Lisbeth Gruwez
Nu Lisbeth Gruwez haar Triptiek van het extatische lichaam heeft voltooid met de internationale succesvoorstellingen It’s going to get worse and worse and worse, my friend, AH/HA en We’re pretty fuckin’ far from okay, wil ze radicaal van koers veranderen.
De explosieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Gruwez ooit een ‘atoombom’) ruimen nu het veld voor aanhoudend kolkend magma. The Sea Within is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, laat ze elf performers opgaan in een weids, ademend landschap. Voor het eerst in haar carrière danst Gruwez haar eigen choreografie niet zelf, maar selecteert ze een groep van elf danseressen. 

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, deze keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van de zintuigen.

 

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter