New Event We re pretty fuckin far from okay

Bourla Antwerpenzaterdag 18 mei 201921:30

e‘re pretty fuckin‘ far from okay is de derde (en dus laatste) episode van ‘de triptiek van het extatische lichaam’ die Voetvolk inzette met It’s going to get worse and worse and worse, my friend (2012) en al eerder aanvulde met AH/HA (2014): voorstellingen die het gezelschap op de (internationale) kaart hebben gezet

In We’re pretty fuckin’ far from okay wordt de angst als biologisch fenomeen onderzocht, niet als sociaal­cultureel verschijnsel. Niet als aangeleerd gedrag, maar als evolutionair gegroeid antwoord op de vraag vechten, vluchten of bevriezen? In We‘re pretty fuckin‘ far from okay staat nature boven nurture – al zijn die twee elkaars voedende vijanden.

Dansers Lisbeth Gruwez en Wannes Labath zoomen in op wat angst met een lichaam doet: ze annexeren de beklemde blik, de versnelde hartslag, de opgedreven ademhaling. Angst is volgens hen een lichaam in vervoering, herleid tot zijn instincten.

Maarten Van Cauwenberghe wendt op zijn beurt het wisselvallige ademhalingspatroon van de performers aan als het fundament van zijn soundscape, die zowel spanning als rust creëert – en niet zelden tegelijk.
Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter