New Event The Me in You

DE Studio Antwerpenvrijdag 9 november 201820:30

Zes foto’s, een notitieschrift, een audiocassette en wat geluk. 
Meer was er niet nodig om de muzikale erfenis van een vergeten dichter/muzikant uit Glasgow nieuw leven in te blazen. Stuart Conroy ruilde half jaren ’70 Schotland voor het vaste land om er te studeren en te werken. In een periode waarin de crisis hard toesloeg, was er weinig perspectief voor jongeren die net niet tot de babyboomergeneratie behoorden. Zelf een van de slachtoffers van de economische situatie, stortte Conroy zich noodgedwongen op zijn twee passies: poëzie en muziek. 
In de zomer van 2015 kreeg The Me in You via een oude kennis een doos met foto’s, een schrift en een oranje cassette (van het legendarische merk BASF) in handen. Het materiaal kwam uit de periode 1974 - 1978.
Na beluistering van de ruwe ideeën en (aanzetten tot) songs, besloot The Me in You de schetsen te reconstrueren tot hedendaagse nummers met respect voor de originele benadering en feel. Een proces dat resulteerde in deze LP. Een combinatie van oud en nieuw. Analoog en digitaal. Akoestisch en geprogrammeerd.
Als eerbetoon aan een onbekende, muzikale soldaat die weinig sporen naliet, maar genoeg om zijn ideeën een tweede leven te gunnen. Nostalgie voor later.

Tickets: www.destudio.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter