New Event Gitte

DE Studio Antwerpenwoensdag 15 mei 201920:00

Beeldend theater i.s.m. blazersensemble I Solisti Del Vento

Toen Gitte 5 jaar was, werd ze door haar moeder achtergelaten bij een weeshuis. Haar moeder, de “rosse” was gezelschapsdame in de kroegen en zo had ze menig Spaans soldaat in haar bed gekregen. Gitte is niet mooi maar grappig en slim en ze leert haar vrouwtje staan in het weeshuis. Ondertussen vertelt ze verhalen over haar Spaanse vader die zeker koning is, rijk, groot en heel sterk. Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan rondreizende kwakzalvers. Ze eten ratten, rauwe uien en zwart brood. Ze leert zakkenrollen van haar “lief”, Karel De Kerkpisser. En dan wordt ze betrapt en veroordeeld tot de galg. Zo gaat dat met dat soort meisjes.

Maar, Gitte heeft geluk. Ze heeft één aandenken aan haar vader, een “camee“. De rechter ziet het zegel op die halsketting en bedenkt dat dit kind van een invloedrijke Spaanse hertog, weleens nuttig kan zijn om te spioneren. Gitte kan kiezen tussen de galg of naar Sevilla gaan en daar de Spaanse aanvalsplannen achterhalen en kopiëren. Ze kiest voor het leven.

Zwaar kotsend vaart ze naar Spanje. Ze leert onderweg Spaans spreken en lezen. In Sevilla aangekomen overtuigt ze haar vader, die nooit geweten heeft dat hij een kind had in Vlaanderen, dat ze zijn echte dochter is. Ze wordt populair in de stad en alle jonge mannen zijn zot van haar. Haar opdracht wordt bijzaak, ze geniet met volle teugen van jong, vrij, rijk en verliefd zijn.
Maar het brandmerk op haar schouder verraad haar. Ze is en blijft een galgenmeid, een dievegge. Ze is nu zwanger van haar man die haar wil vermoorden. Zijn eer staat op het spel. Hij zal Gitte achtervolgen tot in de brandende hel van het belegerde Vlaanderen.

Een superspannende maar ook humoristische en poëtische voorstelling, naar het bekroonde boek Galgenmeidvan Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs.
Na de tekstuele Helena voorstelling, gaat FroeFroe terug naar een meer conceptueel figurentheater project. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten. Eat your heart out Game of Thrones...

Tickets: www.destudio.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter