New Event Wagner De halve Ring

Monty Antwerpendonderdag 20 september 201820:00

Verkwikkende halve marathon met minimale middelen.

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn vijftien uur durende Der Ring des Nibelungen komt alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.

Vijf acteurs uit de millennial-categorie herinterpreterendeel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.  Ze zetten het leven en werk van Wagner af tegen hun eigen idealen.

Als beginpunt nemen de makers hun opvoering van deel I, Das Rheingold, op het conservatorium: “Waar we in 2013 aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden. Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren krijgen, het postmoderne anything goes weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons.”

EXTRA
De Warme Winkel is een collectief van ego’s dat met een anti-autoritaire instelling voorstellingen maakt voor pluche en houten stoelen, vanuit elitair oogpunt anarchistisch en vice versa, vestingloos gevestigd in Amsterdam, spelend van Lissabon tot Doetinchem.
Sinds 2010 bespelen ze de Montyscène in Antwerpen, die ze de laatste jaren met het grote podium van deSingel afwisselen.

‘De Hotshop – cooler dan de Warme Winkel’ is de ‘junior’-afdeling van De Warme Winkel: projecten van jonge theatertalenten waaraan het acteurscollectief De Warme Winkel meewerkt. Voor deze voorstelling gaan ze in coproductie met Monty.

CREDITS
Van en met: Evgenia Brendes, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel | Regie: Ward Weemhoff | Techniek: Manuel Boutreur | Coproductie: Kultuurfaktorij Monty

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter