New Event Voltaire

Monty Antwerpenvrijdag 14 december 201820:30

Onbaatzuchtig wereldtoneel op het kleinst denkbare podium. 

Laat ons lezen en laat ons dansen, dat heeft de wereld nog nooit kwaad gedaan. - Voltaire

Met speels gemak duikt Discordia in en uit het leven en werk van François-Marie Arouet. De grote denker uit de Verlichting, beter gekend als Voltaire (1694 - 1778).

Het gedachtegoed van Voltaire is voor de makers van groot belang. Maar zijn grote liefde was het toneel. Het is dat aspect van zijn persoonlijkheid dat Discordia fascineert.

Voltaire had een klein privétheatertje waar hij met vrienden zijn eigen stukken opvoerde. De spelers van Discordia stellen zich voor hoe de repetities gingen: de levendige discussies met vrienden, de politieke ideeën en de buitenwereld die zo het theater binnendrong.

Discordia speelt zichzelf en speelt anderen: zoals vriendin en briljante natuurkundige Emilie Marquise du Châtelet of Voltaire’s biografe Evelyn Hall.

Deze ingebeelde repetitie vormt het uitganspunt van de voorstelling: een avond maken met onbaatzuchtig wereldtoneel op het kleinst denkbare podium. 

EXTRA
Het legendarische en eigenzinnige Amsterdamse gezelschap zijn revolutionairen in het theaterlandschap en al 30 jaar een vaste waarde in Monty. Bij Maatschappij Discordia gaat het niet om het verhaal maar om de toneelkunst zelf, verwacht daarom een geheel eigen kijk op Voltaire en zijn werk.

CREDITS
Van en met: Annette Kouwenhoven, Jan Joris Lamers, Miranda Prein

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter