New Event Paul Young

De Roma Borgerhoutdonderdag 18 april 201920:00

Wie kan er niet meezingen met Love of the Common People, Everytime You Go Away en Sensa Una Donna? Allemaal wereldhits die de Britse zanger Paul Young scoorde in de fantastische jaren 80. Op 18 april staat hij in De Roma, tickets zijn vanaf 21 september om 10u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac. 

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels 61-jarige zanger uit Luton liet - in de tijd van schoudervullingen, yuppies en rubiks kubus - menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stem en meeslepende ballades. Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de wereldhit Love of the Common People of de tranentrekker Everytime You Go Away? Anno 2018 brengt Paul Young zijn wereldhits én zijn warme soulgeluid mee naar Borgerhout.

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd gaat hij aan de slag als automonteur en treedt hij in de avonduren op met verschillende bandjes. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor het zingen niet verbergen. Een probleem: zijn favoriete stijl - soul - is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen en weet met zijn debuutalbum No Parlez (1983) - met daarop onder meer de cover Love of the Common People - een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul te combineren met moderne pop.

Opvolger The Secret of Association (1985) wordt een even groot succes met singles Everytime You Go Away en I‘m Gonna Tear Your Playhouse Down als top-40-hits. In datzelfde jaar is Young een van de sterren achter Band Aid’s Do They Know It’s Christmas en zingt hij op Live Aid. Vier jaar later treedt Young ook op tijdens het Nelson Mandela Tribute, waar hij het nummer Don’t Dream It’s Over van Crowded House nieuw leven inblaast. In 1991 scoort hij wederom een wereldhit met Sensa Una Donna dat hij met de Italiaanse ster Zucchero Fornaciari opneemt.

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter