New Event dodie

De Roma Borgerhoutzondag 10 februari 201920:00

Van songs delen op YouTube naar de grote podia in de VS en Europa: het overkwam dodie. Op 10 februari staat de jonge Britse singer-songwriter in De Roma, tickets zijn vanaf 28 september om 10u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac. 

De Britse Dorothy ‘dodie‘ Clark (23 jaar) begon haar carrière in haar slaapkamer, waar ze zichzelf filmde terwijl ze liedjes coverde met een ukelele. De filmpjes deelde ze onder de naam doddleoddle - zoals zoveel aspirant-popsterren - op haar eigen YouTube-kanaal.  Zo bouwde ze een trouwe fan base op, maar pas echt viraal ging ze toen ze eigen liedjes inspeelde. Inmiddels heeft de zangeres meer dan anderhalf miljoen volgers en halen haar clips afzonderlijk telkens miljoenen views.

De eenvoud en de herkenbaarheid van haar liedjes raken duidelijk een gevoelige snaar. Tegelijk is haar akoestische muziek eigenzinnig en aanstekelijk en klinkt haar stem helder en overtuigend. Op nieuwe nummers, nu ook op piano, experimenteert ze met vocale harmonieën. In haar teksten is dodie zeer open en begaan met haar publiek. Ze deelt haar persoonlijk leven op een expliciete wijze met de buitenwereld: zo sprak ze over haar ervaringen met geestelijke gezondheidsproblemen, biseksualiteit en het ondergaan van pestgedrag. In november 2017 bracht ze hierover het boek Secrets for the Mad: Obsessions, Confessions and Life Lessons uit.

Over haar vorige passage in Brussel, schreef De Standaard: “YouTube-fenomeen dodie betovert het publiek. Geen radio, tv of reclame, en toch verkoopt ze al haar zalen uit... dodie: een hartsvriendin op afstand.” Met andere woorden: een mooi voorbeeld van écht talent dat via sociale media de weg naar het grote publiek vindt. dodie bracht inmiddels al twee EP’s uit: Intertwined (2016) en You (2017) die hoog scoorden op Spotify en in de Britse, Amerikaanse en Australische hitlijsten. Een voorbode van nieuw werk is de single Human die dodie vandaag lanceert. Wij zijn alvast benieuwd naar het vervolg, dat ze met de Human Tour live in De Roma presenteert.

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter