New Event Playback

Theatre National Brusseldinsdag 26 maart 201920:30

‘Passez notre amour à la machine. Faites le bouillir. Pour voir si les couleurs d’origine peuvent revenir.’ (Doe onze liefde in de wasmachine. Was op hoge temperatuur. Kijken of de oorspronkelijke kleur terugkomt – A. Souchon)
Voor haar eerste regie duikt Delphine Bibet in het Frans chansonrepertoire uit de jaren ’60 tot nu. Die vertrouwde en veelzijdige materie verrijkt ze met al even universele teksten ontleend aan Fragments d’un discours amoureux (De taal der verliefden) van de Franse denker Roland Barthes.

Op het toneel playbacken Delphine Bibet, Thierry Hellin, Catherine Mestoussis en Alexandre Trocki erop los. Ze laten de woorden en de muziek met elkaar meeklinken. Als een remedie tegen blauwe plekken op de ziel en op het hart. Barthes schreef immers: ‘Taal is een huid. Ik wrijf mijn taal tegen de ander. Het is alsof mijn vingers woorden zijn of mijn woorden vingers hebben. Mijn taal trilt van verlangen, ik omhul de ander in mijn woorden, streel hem, raak hem licht aan, put me uit opdat dit moment nooit ophoudt.’

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter