New Event Hauschka

De Roma Borgerhoutdonderdag 9 mei 201920:00

De Duitse componist Hauschka staat bekend voor zijn prachtige pianomuziek die het midden houdt tussen Nils Frahm, Olafur Arnalds en het solowerk van Thom Yorke. Op 9 mei stelt hij in De Roma zijn debuut voor op het gernommeerde label Sony Classical. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 12 oktober om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

De Duitse componist Volker Bertelmann maakt sinds 2004 pianomuziek onder de noemer Hauschka. Zijn muziek staat garant voor een volstrekt uniek klankentapijt, waarvoor hij onder andere gebruik maakt van prepared piano: Hauschka kleedt de snaren van zijn piano aan met andere instrumenten en gebruiksvoorwerpen, om op die manier spontane klanksveranderringen en verrassende gebeurtenissen in zijn composities te creëeren. Naast zijn werk op prepared piano is Haauschka ook een meester in prachtige, melodische stukken die het beste van artiesten als Ólafur Arnalds en Max Richter in herinnering brengen. Live doet zijn werk naast die artiesten ook aan Thom Yorke en Nils Frahm denken. Voor zijn nieuwste plaat A Different Forest (februari 2019) tekende Hauschka een contract bij Sony Classical. Vooruitgeschoven single Curious betekent voor Hauschka een terugkeer naar pure piano. De stukken op A Different Forest draaien allemaal rond de invloed van natuur op Hauschka‘s muziek. 
 
Hauschka is ook bekend als componist van filmmuziek. In 2016 schreef hij samen Dustin O‘Halloran (A Winged Victory For The Sullen) de soundtrack voor Lion, waarmee ze genomineerd werden voor een Academy Award,n Golden Globe en een BAFTA. Daarnaast maakte hij muziek voor Hotel Mumbai (2018), Adrift (2018), In Dubious Battle (2016), Exodus (2016), Praia do Futuro (2014) en de miniserie Patrick Melrose (2018).

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter