New Event JR

Paleis 12 Brussels Expowoensdag 18 maart 202019:00

JR, de succesvoorstelling van FC BERGMAN en Toneelhuis, in coproductie met Olympique Dramatique, NTGent, en KVS, zakt in maart 2020 naar Brussel af. Na talloze alom geprezen opvoeringen bundelt KVS de krachten met Kaaitheater, CC Westrand, CC Strombeek en CC De Factorij, Théâtre National en De Munt om deze succesvoorstelling naar Paleis 12 in Brussel te halen.

De voorstelling van FC Bergman is in alle opzichten een grootse productie met 15 acteurs waaronder o.a. Marie Vinck, Gene Bervoets, Frank Focketeyn, Oscar Van Rompaey, Kes Bakker, Stijn Van Opstal, Anne-Laure Vandeputte en KVS’ers Michael De Cock, Junior Mthombeni, Rashif El Kaoui, gooi daar bovenop 21 figuranten (waaronder 7 kinderen), 2 cameramannen, 11 technici, 27 crewleden voor productie, decor, kostuums, catering etc.... De hoofdrol is voor het decor weggelegd: JR speelt in een torengebouw van 14 meter hoog met daarin maar liefst 25 verschillende locaties, 8 beamers, 700 props, een halve kilometer trussen, 300 vierkante meter muur, vijf vierkante kilometer zwarte theaterdoeken en één limousine.

JR is een meedogenloze, soms hilarische, kritiek op het alles verterende kapitalisme. Plots duikt in het New Yorkse beurswezen een nieuwe speler op. De nieuwkomer is gehaaid, meedogenloos en … elf jaar oud. JR Vansandt raast als een orkaan door Wall Street en richt een ravage aan op de aandelenmarkt, in het Amerikaanse en mondiale politieke bestel, en onder toevallige passanten. 

“Theaterfreak, -liefhebber of -leek, iedereen is onder de indruk van JR en de manier waarop het verhaal in beeld wordt gebracht. Nadat de voorstelling al in het Antwerpse, in Gent en in Amsterdam – en binnenkort ook in Parijs - heeft gespeeld, kon Brussel niet uitblijven,” stellen KVS, Kaaitheater, CC Westrand, CC Strombeek en CC De Factorij, in copresentatie met Théâtre National en de Munt. De cultuurhuizen uit Brussel en de Rand slaan de handen in elkaar om deze spectaculaire voorstelling van FC Bergman in Brussel te laten spelen. Samen staan zij in voor vier voorstellingen op rij met telkens 1200 toeschouwers in Paleis 12 (Brussels Expo). 

Tickets: www.kvs.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter