New Event Daniel Norgren

De Roma Borgerhoutdinsdag 21 mei 201920:00

Daniel Norgren komt terug naar Antwerpen! De Zweedse singer/songwriter die na prachtplaten als Alasbury en The Green Stone wel van de aardbodem verdwenen leek staat op 21 mei mét een nieuwe plaat onder de arm in De Roma. Tickets zijn te koop vanaf 29 januari om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

 De Zweedse singer/songwriter Daniel Norgren was jarenlang een van de best bewaarde muzikale geheimen van het hoge Noorden. In april 2015 haalde Norgren met z’n vijfde album Alasbury in België voor het eerst de lovende aandacht die hij al jaren verdient. HUMO had het over “wonderlijke tales of extraordinary sadness”, Focus Knack noemde z’n concert in een uitverkochte AB Club “ronduit magisch”. Daniel Norgren is dan ook een klasse apart. Zijn muziek houdt het midden tussen roots, blues, folk en singer/songwriter en combineert het beste van classic artiesten als Neil Young, Tom Waits en Van Morrison met de pracht van hedendaagse klasbakken als Bonnie “Prince” Billie, The Tallest Man On Earth en –vooral- een onnavolgbare eigen sound.

Na Alasbury verscheen eind 2015 de prachtige opvolger The Green Stone, waarmee Daniel Norgren z’n status als nieuwe heiland van de Zweedse muziekwereld bevestigde. Het concert in onze foyer begin 2016 verkocht hopeloos uit en was een van de mooiste van dat seizoen. En toen werd het stil. Na de The Green Stone-tour verdween Daniel Norgren omwille van privéredenen van het toneel, maar dit voorjaar is hij helemaal terug. Een nieuwe plaat met de veelbelovende titel Wooh Dang én een tournee die hem op 21 mei opnieuw tot in De Roma brengt. Wooh Dang werd tijdens de herfst van 2018 opgenomen in een verlaten boerderij in de Zweedse bossen en verschijnt op 19 april. Dat wordt ongetwijfeld kippenvel!

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter