New Event Snarky Puppy

De Roma Borgerhoutmaandag 4 november 201920:00

Het wereldvermaarde experimentele jazz-funk-rock-r&b-collectief Snarky Puppy komt naar De Roma. Sinds ze in 2014 de Grammy Award voor best R&B Performance wegkaapte, is de opgang van deze creatieve bende topmuzikanten niet meer te stoppen en geniet ze wereldwijd een grote populariteit. Het optreden in De Roma vindt plaats op 4 november. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 februari 10 uur via www.deroma.be, tel. 03/600 16 60 en via Fnac. 

“Maybe you didn’t notice, but this is Snarky Puppy’s world, and the rest of us only live in it.“ Zo omschrijft The New York Times het collectief Snarky Puppy. Snarky Puppy valt inderdaad niet in een hokje te plaatsen. Een concert van de Amerikaanse band is een muzikale belevenis. Met een uitzonderlijke mix van jazz, funk, rock en r&b veegt Snarky Puppy alle muzikale conventies van het podium.

Snarky Puppy zag het levenslicht in 2004 in Texas. ‘The Fam’, zoals insiders het veelkoppige collectief noemen, telt intussen meer dan 30 ‘familieleden’. Die scharen zich in wisselende formaties van 8 tot 12 muzikanten rond bassist, componist en bandleider Michael League. Resultaat? Een mengeling van Amerikaanse muziekstijlen gekruid met oosterse, Europese en Latijns-Amerikaanse accenten. De roterende cast maakt dat geen enkel concert vergelijkbaar is. Ook al omdat Snarky Puppy zich nooit aan één setlist houdt en volop improviseert. Hoe uiteenlopend de muzikanten ook zijn, één ding hebben ze gemeen. Ze delen een grenzeloze liefde voor muziek en drijven elkaars creativiteit tot het uiterste.

De eerste tien jaar van hun bestaan opereerde Snarky Puppy in relatieve onbekendheid. Tot ze enkele jaren geleden zowel door pers als publiek werden uitgeroepen tot één van de belangrijkste jazzbands ter wereld. Sindsdien is hun opgang niet meer te stoppen. De drie Grammy Awards die Snarky Puppy won (Best R&B Performance in 2014 en Best Contemporay Instrumental Album in 2016 én 2017) maken meteen duidelijk dat Snarky Puppy veel meer is dan een jazzband. 

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter