New Event The Nutcracker

Stadsschouwburg Antwerpenzondag 15 december 201915:00

Geen kerst zonder ‘The Nutcracker’! Music Hall voert Tsjaikovski’s wereldberoemde balletklassieker van 19 tot en met 23 december 2019 op in Stadsschouwburg Antwerpen in een spectaculaire nieuwe enscenering. Trek grote ogen tijdens deze levendige familieshow, die het origineel een hedendaagse twist geeft met kleurrijke sets, een internationale topcast, verrukkelijke kostuums en een mix van dansstijlen. Hoor je de Suikerfee al trippelen?

Toen de grote Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zijn Notenkrakerballet in 1892 op de wereld losliet, bepaalde hij voorgoed de 19e-eeuwse klassiek-romantische stijl. Het stuk, gebaseerd op een sprookje van E.T.A. Hoffmann, was geen instant voltreffer, maar werd later samen met zijn ‘Zwanenmeer’ en ‘Doornroosje’ verheven tot de gouden standaard voor alle balletdansers. Legendes van Rudolf Nurejev tot Misty Copeland schitterden in hun rollen.

Wie ‘The Nutcracker’ zegt, denkt dus meteen aan bleekroze tutu’s, pointes en veel glitter. Een op en top traditioneel ballet, eigenlijk. Maar wil dat zeggen dat dit tijdloze verhaal niet up-to-date kan zijn? Met ‘The Nutcracker’ belooft Music Hall alles wat we koesteren aan het origineel, met nog wat extra moderne magie erbovenop gesprenkeld

De regie en choreografie van de vermaarde Martino Müller weeft werkelijkheid en fantasie in elkaar met een uitzonderlijk spektakel vol dromerige kostuums en een virtuoze choreografie. Dit wordt gebracht door een cast van internationale topdansers, een feeërieke enscenering en poëtisch mooie muziek. Verwacht je naast klassiek ballet ook aan moderne dans en breakdance. De Britse dirigent, componist en arrangeur Matt Dunkley werkte eerder al aan kaskrakers als ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Moulin Rouge’ en ‘Black Swan’ en herwerkte Tsjaikovski’s geliefde partituren met veel respect tot een grootse beleving uitgevoerd door een fenomenaal symfonisch orkest. Elke toeschouwer wordt van kop tot teen ondergedompeld in een betoverende kerstsfeer.

Het verhaal

Wees welkom op het rijkelijke kerstfeest van de familie Stahlbaum! Iedereen is samen om de boom te versieren en de kinderen openen gretig hun pakjes. Dochter Clara krijgt van haar excentrieke peter, de goochelaar en speelgoedmaker Drosselmeyer, een houten notenkraker. Maar haar broer Fritz maakt het geschenk opzettelijk kapot. Clara kan niet slapen en sluipt naar beneden om haar pop te zoeken. Plots slaat de klok middernacht en komt de notenkraker tot leven! De Notenkraker verandert in een knappe prins en neemt Clara mee op een ongelooflijk avontuur. Samen vechten ze met het leger van de Muizenkoning, dansen ze door Snoepgoedland en ontmoeten ze de prachtige Suikerfee. Ze worden verliefd en gaan samen een lang en gelukkig leven tegemoet. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

Of je nu al jaren rond Kerstmis een opvoering van ‘The Nutcracker’ in je agenda omcirkelt of zelfs nog nooit het wonderlijke verhaal van Clara Stahlbaum hoorde, deze opvoering is er eentje die je nooit zal vergeten. Een, twee, pas de bourrée: spring de kerstvakantie in met een magische ervaring voor het hele gezin.

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Producent: Geert Allaert
Regie & choreografie: Martino Müller
Arrangementen: Matt Dunkley

Tickets: www.teleticketservice.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter