New Event L attentat

Theatre National Brusselwoensdag 15 januari 202019:30

Amine, een tot Israëlier genaturaliseerde Arabische chirurg, wordt opgeroepen om de slachtoffers van een aanslag in Tel Aviv te opereren. Op het einde van die beproevende dag ontdekt hij dat de kamikaze die verantwoordelijk is voor de tragedie niemand anders is dan zijn vrouw.

Waarom deze moorddadige actie? Hoe kun je de intimiteit van een vrouw delen zonder ook maar iets van haar bedoelingen te vermoeden? Net als de Algerijnse schrijver Yasmina Khadra, wiens boek zijn inspiratiebron was, begeleidt regisseur Vincent Hennebicq de zoektocht van deze man die alleen maar wil begrijpen wat hem overkomt.

Samen met de acteur van Palestijnse origine Atta Nasser, die het personage van Amine speelt, en met filmmaker Jean-François Ravagnan reisde Hennebicq door deze gebieden met een complexe territoriale en culturele identiteit. Het team reisde naar Israël en Palestina om mensen van verschillende afkomst en met andere geloofsovertuigingen te ontmoeten en hun het verhaal van L’Attentat te vertellen. Met wat ze daar zagen en hoorden, maakten ze een voorstelling die heen en weer schalkelt tussen de fictie- en de documentairevorm. Met op de achtergrond de muziek van Fabian Fiorini, die zelf zijn partituur vertolkt met drie andere muzikanten en een zangeres.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter