New Event Vita Siyo Muchezo Ya Watoto

Bourla Antwerpendinsdag 10 december 201920:00

De Brusselse regisseur Frédérique Lecomte neemt
Belgische acteurs (waaronder Valentijn Dhaenens)
en theaterstudenten mee naar Oost-Congo. Samen
met spelers ter plaatse maakt ze een voorstelling met en over kindsoldaten. Tegelijk neemt ze ook de vredesindustrie op de korrel: internationale  ontwikkelingshulp is immers een miljoenenbusiness, maar wie helpt uiteindelijk wie?
Vita Siyo Muchezo Ya Watoto (Oorlog is geen kinderspel) gaat in de zomer van 2019 in première in Goma, waar het speelt op straten en pleinen. Daarna komt het stuk naar België, waar de cast van Congolese, Burundese en Belgische artiesten aangevuld wordt met asielzoekers en vluchtelingen. Vanuit de vraag ‘Wat hebben wij te maken met kindsoldaten?’ werpt de voorstelling een licht op hoe de situaties ‘hier’ en ‘daar’ met elkaar verbonden zijn. 

Frédérique Lecomte regisseerde eerder al spraakmakend muziektheater met professionele en niet-professionele spelers. Ze ontwikkelde een volstrekt unieke theatertaal waarin authenticiteit, kwetsbaarheid en ontwapenende humor centraal staan. Hier biedt ze een intieme kennismaking aan met een realiteit die minder ver-van-mijn-bed is dan u denkt. 

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter