New Event Higher + Upside

Bourla Antwerpenzaterdag 13 juni 202020:00

Het choreografisch platform GRIP brengt verschillende dansers - choreografen samen. De Antwerpse Kleppers 2020 biedt u de kans om werk van deze verschillende artiesten op één avond te zien. U combineert Higher van Michele Rizzo met Upside van Bára Sigfúsdóttir of u combineert Upside met Bis van Jan Martens.
HIGHER is een dansperformance geïnspireerd op het dansen in clubs. Michele Rizzo interpreteert de helende kracht van extatische dans als een vorm van gebed en een verheerlijking van het bestaan, die in staat is om de dualiteit lichaam-geest door beweging vorm te geven.
In HIGHER proberen drie dansers doorheen de beweging één te worden, tegelijk doordrongen van de overtuiging dat wij nooit een ander dan onszelf kunnen zijn.

“Effectief en simpel zijn de ingrediënten van HIGHER, dat een hedendaags ritueel beschrijft waarin beeld, geluid en beweging op betoverende wijze samenvloeien.” — Moos van den Broek, Theaterkrant, 12 maart 2016

CONCEPT, CHOREOGRAFIE EN LICHTONTWERP Michele Rizzo
MUZIEK Lorenzo Senni
PERFORMANCE Juan Pablo Camara, Max Goran, Michele Rizzo
PRODUCTIE Frascati Producties, ICK Amsterdam
_ _ _ 

Voor de installatievoorstelling Upside slaat danseres-choreografe Bára Sigfúsdóttir de handen in elkaar met scenografe Tinna Ottesen. 
Een van de kernbegrippen binnen Upside is ‘adem’. Tinna’s scenografie – een parachuteachtige cocon die je volledig inkapselt – stuurt de perceptie van de toeschouwer en de beweging van de performers. Ze ziet eruit als een gigantische long die zich steeds weer vult met zuurstof en vervolgens langzaam leegloopt.
Upside wil op een poëtische manier reflecteren over de huidige milieuproblemen, veroorzaakt door klimaatverandering. We worden eraan herinnerd dat we nooit volledige controle kunnen uitoefenen. De heersende machten zijn nog steeds de onzichtbare: luchtdruk, zuurstof, zwaartekracht, tijd, ...

CONCEPT EN CHOREOGRAFIE Bára Sigfúsdóttir
CONCEPT EN SCENOGRAFIE  Tinna Ottesen
MUZIEKONTWERP EN UITVOERING  Eivind Lønning
LICHTONTWERP Jan Fedinger
DANS Bára Sigfúsdóttir, Meri Pajunpaa, Aëla Labbé
OUTSIDE EYE Sara Vanderieck
PRODUCTIE GRIP
COPRODUCTIE C-Takt, Kunstencentrum Nona, Workspacebrussels, Teaterhuset Avantgarden Trondheim, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Dansbrabant
MET DE STEUN VAN Dansit Trondheim, Vooruit, Dansens Hus Stockholm, Bora Bora Aarhus
MET DE FINANCIËLE STEUN VAN Icelandic Arts Fund

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter