New Event 15 419FT

Zoutestraat Zandvlietvrijdag 5 juli 201920:00

Onze ogen zijn in staat om ongelofelijk ver te zien: ze kunnen op vijftien kilometer afstand de vlam van een kaars onderscheiden en nemen sterren waar die miljoenen lichtjaren ver staan. Ooit was dit van levensbelang, want zo konden we gevaar opmerken en navigeren over lange afstanden. Maar het doet meer: in de verte kijken ontspant de ogen en zorgt voor rust en overzicht.

Tegenwoordig zit je blik echter vaak gevangen tussen beton en beeldschermen: zou het kunnen dat we zowel lichamelijk als geestelijk steeds minder in staat zijn om ver te kijken? En wat is het effect daarvan? Maakt het je onrustig of zelfs bang?

Muziektheatergezelschap Post uit Hessdalen is gefascineerd door dit fenomeen, ‘kijken in de verte’. Ze nodigen je uit om deze sensatie van het turen naar de horizon -op zeeniveau is het 4,7 km of 15.419 voeten tot aan de kromming van de aarde- te (her) ontdekken.

Met een groot bobijn, een kilometers lang touw en een podium op wielen komt deze voorstelling letterlijk dichter bij. En op dat podium een tubaspeelster en sopraan, die een speciale afstandscompositie brengen. Ze gooien alles in de strijd om de gehoorafstand te overbruggen en laten je de diepte van het landschap ervaren: komt iets dichter bij of gaat het verder weg? En moet je je ogen of oren geloven?

Op een smalle houten tribune op een dijk naast de Schelde ga je op ontdekkingstocht. Neem een (regen)jas mee als het weer daar om vraagt.

Tickets: www.zva.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter