New Event Memento Mori

Kaaistudio s Brusseldonderdag 16 januari 202020:30

Na een reeks ontmoetingen met de Brusselse dakloze ‘ACM’, schreef Els Dietvorst Ik ga naar mijn kippen. De tekst was een vervolg op drie documentaires die ze maakte rond het leven van deze filosoof-zwerver en zijn strijd om een waardig bestaan. Toen Dietvorst twee jaar later aan één van haar Skull-sculpturen werkte voor de Biënnale van Moskou, lag haar broer op sterven. Ze schreef toen Drijfhout, een tekst over de fragiliteit van het leven en het omgaan met de dood.

MEMENTO MORI! !IROM OTNEMEM brengt deze twee teksten samen. De eerste wordt gespeeld door Dirk Roofthooft, één van Vlaanderens meest iconische acteurs, de tweede door de getalenteerde jonge Brusselse actrice Aurelie Di Marino. De ene monoloog is een spiegel van de andere. Als tweeluik staan ze stil bij thema’s als individualisering, globalisering en migratie, en de vervreemding en onttovering van de wereld die ze met zich meebrengen.

• In het werk van Els Dietvorst zijn kunst en leven nauw met elkaar verbonden. Zowel in haar films als in haar beeldend werk toont ze steeds een groot maatschappelijk engagement. Sinds ze in Ierland op een schapenboerderij werkte en woonde, spelen natuur, leven en dood een almaar grotere rol in haar werk. De afgelopen jaren maakte ze o.m. de documentaires The Rabbit and the Teasel en I watched the white dogs of the dawnMEMENTO MORI!, haar eerste theatervoorstelling, ging vorig seizoen in première in de Kaaistudio‘s. Na een tournee door Vlaanderen is de voorstelling nu opnieuw hier te zien.

Tickets: kaaitheater.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter