New Event Bootlegged

Kaaistudio s Brusseldinsdag 21 januari 202020:30

In het Amerikaanse Midwesten van de jaren 1880 gebruikten mannen hun laarzen om flessen alcohol te smokkelen. Ook wanneer ze handel gingen drijven met native Americans: het was een effectieve strategie om de opstandigen onder hen te neutraliseren door dronkenschap. De term ‘Bootlegging’ was geboren.

Nu is er Bootlegged: een ontmoeting tussen Boyzie Cekwana en Danya Hammoud. Twee lichamen, twee verhalen, en twee geschiedenissen vormen al botsend een derde, gedeeld verhaal. Beide choreografen onthullen hun kwestbaarheid en tonen elkaar de sporen en rimpels die het verleden op hun lichamen heeft achtergelaten. Maar ook dit nieuwe samenzijn laat zijn sporen na.

• Boyzie Cekwana is choreograaf en theatermaker. Hij groeide op in Soweto en woont en werkt vandaag in Johannesburg. Cekwana ziet kunst als een vorm van politiek activisme en is een van de grondleggers van de moderne dans in Zuid-Afrika. Hij was eerder te gast in het Kaaitheater met Influx Controls: I wanna be wanna be. Danya Hammoud, afkomstig uit Libanon, studeerde theater in Beiroet en danst in Parijs. Sinds 2010 creëert zij haar eigen werk.

Tickets: kaaitheater.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter