New Event Randy Newman

De Roma Borgerhoutwoensdag 17 juni 202020:00

In 2015 verkocht de geniale songwriter Randy Newman de grote zaal van De Roma tweemaal uit voor wat misschien wel de beste concerten van dat seizoen waren. In 2018 moest hij zijn twee uitverkochte concerten helaas annuleren, maar op 17 juni 2020 komt hij eindelijk terug naar De Roma! Tickets zijn te koop vanaf woensdag 18 september om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Met zijn indrukwekkende repertoire songs – gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Randy Newman tot de grootste songwriters die ooit bestaan hebben. Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.
 
Randy Newman begon zijn carrière als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten.  In de jaren zeventig brak hij door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden wereldwijde successen.

Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks, denk aan Toy Story (met het prachtige You‘ve Got A Friend In Me), A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en hij beschikt dan ook over een immens repertoire.

Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. Op laatste plaat ‘Dark Matter’ laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. Negen songs over de broers Kennedy, de bekende en de minder bekende Sonny Boy Williamson, Vladimir Poetin en een song in een pure rock-operastijl zoals alleen de meester dat kan.

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter