<<  >>

New Event invisible

HetPaleiswoensdag 11 april 201819:00

Info:

Abruzzo, Italië, oktober 2014. Joke Laureyns en Kwint Manshoven van kabinet k ontmoeten de Italiaanse oorlogsreporter Franco Pagetti. Hij toont hen opnames uit Afghanistan waarin hij dekking zoekt. Onder de beelden horen ze zijn gejaagde ademhaling en zijn getuigenis over hoe graag hij op dat moment onzichtbaar zou willen zijn.

Alentejo, Portugal, maart 2016. kabinet k ontmoet de bewoners van het spookachtige dorp Luz. Door de bouw van een enorme stuwdam werd hun oorspronkelijke dorp onder water gezet en verhuisden ze naar een nieuw dorp honderd meter hogerop. Hoewel iedereen nog dezelfde buren heeft, is het leven er anders: de moestuinen, oude fruitbomen, vuurplaatsen … zijn verdwenen. Alle herinneringen liggen onder het wateroppervlak, de bron van hun bestaan is onzichtbaar geworden.


Beide ontmoetingen vormen de inspiratiebron voor invisible, de nieuwe dansvoorstelling van kabinet k. Een voorstelling over loutering, over hoe het leven toch steeds weer de bovenhand neemt en over het eigen lichaam waarbinnen het ruisen van het bloed, het ademhalen en de hartslag onophoudelijk herinnert aan wat leven is.


Tickets: www.hetpaleis.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news