Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<  >>

New Event Guido Belcanto & Roland

Schouwburg Noordzaterdag 30 maart 202420:15

Info:

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande Folk en Blues artiest is, dan zal het antwoord unaniem luiden: Roland.  

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande zanger van het Levenslied is, dan is het antwoord klaar en duidelijk: Guido Belcanto. 

Beide artiesten zijn op hun respectabele leeftijd welhaast uitgegroeid tot mythische proporties, het zijn waarachtige cultfiguren, mannen van vele oorlogen en still standing strong… ‘Soort zoekt soort‘ zegt Roland. Het stond dus in de sterren geschreven dat de twee heren elkaar een dag zouden tegenkomen. 

Bovendien is er een link tussen de twee waar je niet omheen kunt: ze zijn allebei begonnen als straatzanger! Zoiets schept een band die niet te onderschatten valt. Samen vormen ze nu de ‘Stratiers van het Chanson’, die elkaar muzikaal bestuiven. Guido is een absolute kenner en liefhebber van folk- en bluesmuziek en Roland is zeer goed op de hoogte van het genre dat men smartlap noemt en kijkt daar absoluut niet op neer. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.

Bij een eerste gesprek tussen de twee over het repertoire dat ze willen spelen, kwam er na een kwartier tijd al een tiental songs tevoorschijn die ze beiden in het hart dragen. Oude cowboyliedjes van Rambling Jack Elliot, de smartlappen van de Zangeres zonder Naam, de blues van Ferre Grignard....liedjes in het Vlaams, Engels, Frans en zelfs Spaans.

De liederenschat en kennis van het oude repertoire die de twee stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.

De band die de twee oudstrijders zal ondersteunen is niet van de minste: Ad Cominotto (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Arno) op accordeon en piano, Jasper Hautekiet (Rythm Junks, Bony King, Douglas Firs enz) op contrabas en Jeroen Stevens (Tom Pintens, Ultima Vez, DAAU, Lais enz.) op drums

Een niet te missen muzikale hoogmis.


Tickets: schouwburgnoord.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter