Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews

Zoek musicnews
Zoek in concertagenda
Zoek concerten
Schrijf je in op onze nieuwsbriefNetlog


Afscheidsbrief aan Noemie Wolfs nav haar vertrek bij Hooverphonic

Beste Noémie,

Wat is dat toch met die jonge artiesten die er de brui aan geven als ze in een succesvolle band zitten? Het is de vraag die meteen in me opkwam toen ik het nieuws gisteren in de Mediamarkt van Antwerpen hoorde dat je ging vertrekken bij Hooverphonic. Je was vijf jaar lid van Hooverphonic, Josje was het 6 jaar bij K3.


> lees meer

Brusselse indiepopgroep PAON heeft debuutplaat uit

Het zelfgetiteld debuutalbum van de Brusselse indiepopgroep PAON ligt nu in de rekken. Wie op tijd zijn tickets had aangeschaft kon al genieten van de voorstelling die ze gaven in een uitverkochte AB Club. We spraken met Aurelio Mattern en Ben Bailleux-Beynon van PAON net voor hun optreden in de Ancienne Belgique.


> lees meer

Europese subsidies concerten in vraag gesteld

Vanvond (18 maart 2015) staat Royal Blood in een uitverkochte Ancienne Belgique. Niets nieuws is dat, was het niet dat de band er staat dankzij het subsidiegeld van Liveurope. Liveurope promoot beginnende Europese artiesten en bands over 13 zalen in Europa. Daarvoor krijgt de AB, die het project coördineert, een slordige half miljoen euro op jaarbasis. Bands en artiesten die in aanmerking komen mogen niet langer dan 5 jaar bestaan, moeten minstens beschikken over 1 gepubliceerd werk, en mogen maar maximum 3 platen uit hebben (incl. EP’s)


> lees meer

Antwerpse podiumkunsten in kaart gebracht in boek Antwerpen Theaterstad

Toon Brouwers, emeritus hoogleraar aan de AP Hogeschool die er theatergeschiedenis en dramaturgie doceerde en een tijd actief was in het beroepstheater heeft voor het eerst het Antwerpse theaterleven in boekvorm in beeld gebracht. Brouwers zoomt in op het tweede deel van de twintigste eeuw. Hij beschrijft het Antwerpse theaterleven uit de jaren ’50 en ’60, dat wat provincialistische trekken had, en via de Vlaamse Golf vanaf 1985 als Europese middenmoter een positie in het koppeloton wist te versieren. Alle facetten van het theaterleven komen in zijn boek aan bod, alle genres.


> lees meer

Reisverslag Peter Pan the neverending story in Singapore

Reisverslag
Foto: Bert Noble

Woensdagmiddag, 15 uur. Bagage ingecheckt en klaar om te boarden. De start van een avontuur. Vierentwintig uur later en 7 tijdzones verder staan we aan de ingang van een indrukwekkend theater op het vakantie-eiland Sentosa in het zuiden van Singapore. Binnen enkele ogenblikken heb ik een afspraak met Angel, PR-verantwoordelijke van Resorts World Sentosa, die me mee zal nemen in een nieuw avontuur: de backstage rondleiding bij ‘Peter Pan: The Never Ending Story’…


> lees meer


© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst