Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews

Zoek musicnews
Zoek in concertagenda
Zoek concerten
Schrijf je in op onze nieuwsbriefNetlog


Antwerpse podiumkunsten in kaart gebracht in boek Antwerpen Theaterstad

Toon Brouwers, emeritus hoogleraar aan de AP Hogeschool die er theatergeschiedenis en dramaturgie doceerde en een tijd actief was in het beroepstheater heeft voor het eerst het Antwerpse theaterleven in boekvorm in beeld gebracht. Brouwers zoomt in op het tweede deel van de twintigste eeuw. Hij beschrijft het Antwerpse theaterleven uit de jaren ’50 en ’60, dat wat provincialistische trekken had, en via de Vlaamse Golf vanaf 1985 als Europese middenmoter een positie in het koppeloton wist te versieren. Alle facetten van het theaterleven komen in zijn boek aan bod, alle genres.


> lees meer

Reisverslag Peter Pan the neverending story in Singapore

Reisverslag
Foto: Bert Noble

Woensdagmiddag, 15 uur. Bagage ingecheckt en klaar om te boarden. De start van een avontuur. Vierentwintig uur later en 7 tijdzones verder staan we aan de ingang van een indrukwekkend theater op het vakantie-eiland Sentosa in het zuiden van Singapore. Binnen enkele ogenblikken heb ik een afspraak met Angel, PR-verantwoordelijke van Resorts World Sentosa, die me mee zal nemen in een nieuw avontuur: de backstage rondleiding bij ‘Peter Pan: The Never Ending Story’…


> lees meer

Hans Peter Janssens in Lelies, Carmen en Sacco en Vanzetti

Hans
Foto: Bert Noble

Hans Peter Janssens neemt in februari en maart 2015 opnieuw de rol op van Simon Doucet in de musical Lelies. In februari wordt de musical hernomen in het Fakkeltheater te Antwerpen. In maart volgt een korte tour door de culturele centra. Een herziene versie wordt het want er werden twee nummers geschrapt om plaats te maken voor twee nieuwe. Janssens, geen onbekende in de musicalwereld, vermits ie in Londen zowel de rol van Javert als Jean Valjean neerzette in Les Misérables, ziet gelijkenissen tussen die grote musical en Lelies.


> lees meer

Journalisten blacklisten is een vorm van extremisme

Elke journalist, elke democraat is getroffen in het hart na de bloedige aanslag gisteren op de redactie van Charlie Hebdo. 12 mensen lieten bij die aanslag het leven. De persvrijheid, vrijheid van opinie en humor, vrije nieuwsgaring kwam letterlijk onder vuur te liggen. Basisbeginselen van onze democratie, die onder andere vervat liggen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en in de Grondwet van België. Met “Je suis Charlie” onderstrepen mensen die rechten. Concertnews.be voelt zich gesterkt door de solidariteit van het publiek ten opzichte van opiniërende media. Maar we zijn er nog lang niet.


> lees meer

Alpha en omega in de muziekbusiness

Net zoals in elke sector zijn er ook in de muziekindustrie starters, ondernemers die het roer omgooien of mensen die de handdoek in de ring gooien. Van jong enthousiasme tot beredeneerd realisme: een overzicht van enkele opmerkelijke gesprekken dit jaar.


> lees meer


© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst