<<    >>

Recensie Niels Destadsbader

desc

zaterdag 26 augustus 2017 Gemeentepark SchotenBert Hertogs

‘Speeltijd’ van Niels Destadsbader haalde de kaap van 20.000 verkochte albums al in februari en staat met het album op dit moment nog steeds op 1 in de albumlijsten in Vlaanderen. Daarnaast won de 29-jarige zanger de Radio 2 Zomerhit samen met Miguel Wiels met ‘Skown Meiske’, een cover van Alvaro Solers ‘Sofia’. Zeggen dat het Niels op dit moment voor de wind gaat, is een understatement. Op 8 juli mocht hij Werchter Boutique in gang zetten dat weliswaar strandde op een festivalterrein dat slechts voor twee derde gevuld was. Waarom zou je immers een ticket betalen als je Niels op Parkhappening Schoten gratis aan het werk kan zien en Stan Van Samang de dag erna op Maanrock Mechelen?

Recensie: Niels Destadsbader

Recensie Natalia

desc

zaterdag 26 augustus 2017 Gemeentepark SchotenBert Hertogs

Het zegt veel over de staat waarin het Vlaamse lied en Vlaamse artiesten zich anno 2017 in bevinden. Zowel Niels & Wiels als Natalia wonnen een Radio 2 Zomerhit 2017 met … een cover. Niels & Wiels kunnen de Zomerhit van 2017 op hun naam schrijven terwijl het originele nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler is. Natalia mocht dan weer de trofee naar huis nemen voor beste solo artiest. Ze kreeg die dankzij ‘You’ve got a friend’, een Engelstalige versie van K3’s ‘Je hebt een vriend’, en haar deelname aan het tv programma ‘Liefde voor muziek’. Zowel Natalia als Niels Destadsbader stonden op Parkhappening Schoten.

Recensie: Natalia

Recensie The Magical Flying Thunderbirds

desc

vrijdag 25 augustus 2017 OLT DeurneBert Hertogs

Neen, in tegenstelling tot het vrijdagavondoptreden van Les Truttes werd het geen overrompeling van het OLT voor The Magical Flying Thunderbirds. Dat is opmerkelijk vermits Alain Bokken, Miguel Wiels, Pallieter Van Buggenhout en zangers Philippe Bokken en Charel van Domburg tot oktober 2017 eenmalige reünieoptredens afwerken. Dan valt het doek ‘definitief’ over de coverband die ooit straffer was dan Les Truttes, maar ondertussen voorbijgestoken is qua sound, snelheid en spitsvondigheid door de band rond Gerrit De Cock. In het Openluchttheater in Deurne hadden Charel en co drie kwartier nodig om het afwachtende en iets oudere publiek helemaal overstag te laten gaan. Dan lieten alle toeschouwers hun bankjes voor wat ze waren voor een over the top-choreografie op ‘Let’s all chant’ van Michael Zager Band (3 keer stappen, twee keer klappen en terug, golvende ‘Sunshine’-beweging met de hand, wijsvingers draaien op ‘woolly bully’, springen én een sit down).

Recensie: The Magical Flying Thunderbirds

Recensie Bear s Den en Elbow op Pukkelpop 2017

desc

zaterdag 19 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Het Orakel van Zurenborg zei ons ooit nadat zijn onverwachte scheldtirade op het perron van Brussel Centraal aan ons adres was gaan liggen dat we ons best beperken tot 1 idee/boodschap per artikel. Dat geldt wellicht voor het gemiddelde niveau van de lezers waar hij ooit voor schreef en nu voor schrijft maar niet voor de onze menen wij. Onder het motto “doe nooit wat een ander je als ‘wijze raad’ meegeeft”, wagen we ons dus aan een dubbelreview. Die van Bear’s Den (zaterdag op de Main Stage) en Elbow (vrijdag in de Marquee) op Pukkelpop. Simpelweg omdat we de tekst van die laatste waren vergeten uit te tikken en omdat die twee volgens ons eigenlijk wel samen kunnen gaan. Al hadden we de tekst van Bear’s Den ook perfect kunnen koppelen met die van Mumford and Sons.

Recensie: Bear s Den en Elbow op Pukkelpop 2017

Recensie Mumford and Sons op Pukkelpop 2017

desc

zaterdag 19 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Mumford and Sons was de enige headliner op Pukkelpop 2017 die om jargontermen te gebruiken deliverde. De Britse folkrockers stonden nog maar net op het podium en toen voelde je al dat dit wel eens een bijzonder optreden kon worden. Leadzanger Marcus Mumford liet al bij de start ‘I fucking love playing in Belgium!’ optekenen. De groep had er zin in, had erg veel honger, en die juiste attitude straalde dan ook af op het publiek dat meezong, de handjes in de lucht gooide. Alsof we op het einde van een meisjeskamp waren beland – want toegegeven de meisjes leken althans in de meerderheid op deze editie – en die allerlaatste zangstonde nog een laatste kans was om er een epische afsluiter van te maken.

Recensie: Mumford and Sons op Pukkelpop 2017

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news