<<    >>

#RedDeArenberg: moet dat nu echt?

desc

Bert Hertogs

De Arenberg slaakt een noodkreet. De Antwerpse schouwburg valt vanaf 1 januari 2018 onder de Stad Antwerpen en niet meer onder die van de Provincie Antwerpen. Dat is niets nieuws echter. De zaal vreest het ergste voor zijn toekomst nu het moet rapporteren aan een andere overheid. Ook de structuur waarin het terecht komt, zint de Arenberg niet. Met de hashtag #RedDeArenberg wil de zaal aandacht krijgen voor zijn situatie. Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be en cultural influencer durft zich de vraag stellen of de Arenberg überhaupt wel gered moet worden.

#RedDeArenberg: moet dat nu echt?

1.301.784 unieke lezers voor Concertnews.be

desc

Bert Hertogs

Concertnews.be haalde 1.301.784 unieke lezers tijdens het afgelopen seizoen 2016-2017. Een groei van 48 percent ten opzichte van het seizoen daarvoor. Reden voor deze uitstekende cijfers zijn het veranderende mediagebruik van de nieuwsconsument waarbij online nieuwsconsumptie duidelijk in de lift zit. Andere factoren zijn de bezuinigingen bij de massamedia, het feit dat zij daardoor nog nauwelijks recenseerden wat vooral tijdens het voorbije indoor seizoen opviel, en als dat al gebeurde, was dat onder de vorm van een toenemend aantal product placement artikels die al dan niet al op voorhand op de redactie waren geschreven. Concertnews.be stelt ook vast dat steeds meer recensies van kranten en magazines achter de betaalmuur gestoken worden. De onafhankelijke cultuursite vindt het zijn democratische plicht om gratis consulteerbaar te zijn. Mensen betalen in ons land al meer dan genoeg voor mobiel dataverkeer of internet thuis. 

1.301.784 unieke lezers voor Concertnews.be

Emotioneel twaalfde Choreolab

desc

Bert Hertogs

Voor de twaalfde keer kropen de dansers van Ballet Vlaanderen in de huid van die van choreografen en creëerden ze zelf enkele korte stukken. Jonas Vlerick die verschillende jaren deel uitmaakte van de compagnie richt zelfs zijn carrière nu op choreografie. Zijn ‘Solar Industries’ waarbij hij de dansers in zwart en wit kleedde met uitgekiend zwart wit scènebeeld in de belichting en boeiende muziekpartij van Clint Mansell wist ons van begin tot einde te boeien. Heel wat val- en draaibewegingen kent de choreografie die verwijst naar het ontstaan van sterrenstelsels en zwaartekracht. Vlerick leverde de meest complete choreografie af van de avond met onder andere stagiaire Lara Fransen in een knappe rol. Zij maakt vanaf volgend seizoen deel uit van het corps de ballet.

Emotioneel twaalfde Choreolab

Take That live in Kinepolis

desc

Bert Hertogs

De immens populaire nineties boyband Take That is met ‘Wonderland Live 2017 Tour’ aan een nieuwe concertreeks begonnen. De heren trekken met deze tiende Take That-tour door Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Toch hoeven Belgische fans zich niet uitgesloten te voelen: op vrijdag 9 juni 2017 om 21u wordt het Take That-optreden in de Londense O2 Arena gecapteerd en live uitgezonden bij Kinepolis België. Later dit jaar volgen onder andere nog opgenomen optredens van André Rieu, David Gilmour en M. Pokora die Kinepolis zal vertonen.

Take That live in Kinepolis

Interview Brihang

desc

Wannes Hobin

Brihang, het pseudoniem waaronder Boudy Verleye (24) zijn poëtische hiphop brengt, bevestigt met de plaat ‘Zolangmogelijk‘ zijn plaats als nieuwkomer binnen de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Met onder andere de titelsong van zijn debuut ‘Periode Jalisco‘ onder de arm in 2014 schuimde hij podia van Vlaamse clubs en festivals af met zijn West-Vlaamse rap. Eind vorig jaar bracht hij het album ‘Zolangmogelijk‘ uit waaruit de single ‘Wieder‘ verscheen.

Interview Brihang

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news