PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Baseballs | Suikerrock 2011 #suikerrock

zondag 31 juli 2011Grote Markt, Tienen

TheInterview: 

Behoorlijk berekend optreden maar met hun pretentieloos entertainment scoort het trio van The Baseballs wel bij het Tiense publiek. Stevig laten ze het publiek “Born this way” meescanderen als laatste toegift. Het is niet het enige nummer van Lady Gaga dat de band in een rockabillyjasje stak. Ook Paparazzi passeerde de revue. “Hello” van Martin Solveig coverde de band recent. Digger zet het nummer in met een aanstekelijk “teudeu”-deuntje. De tieners herkennen het nummer en zingen het uit volle borst mee. Wie zou vermoeden dat The Baseballs het jonge volkje aanzet om wat meer naar Elvis en co. te luisteren heeft het helaas mis. Dat is jammer. De 50s en 60s sound staat onder druk. Op heel wat radiostations wordt die muziek als te oud bestempeld. Maar fashion en design uit die jaren zijn  wel in. Er is dus hoop.

De ‘o’s uit Crazy in Love vervangt de band even door “Tienen” en “Belgium” wat we kunnen categoriseren onder de noemer “makkelijk scoren”. Sam, Digger en Basti’s stemmen blenden perfect, en naarmate hun optreden vordert, krijgen ze het publiek ook steeds meer aan hun kant. De groep gaat dan ook voluit, laat het publiek meezingen tijdens de Robbie Williamscover “Angels”. Digger valt wat uit de toon. Hij heeft geen ruitjeshemd aan, zijn collega’s wel. Hot ’n cold zingt het publiek luidop na. “Let’s get loud” van Jennifer Lopez bloeit uit “Hit the road Jack”.

 Vuurwerk komt er ook aan te pas. Ke$ha’s Tik Tok wordt ingezet op contrabas. Maar het is  vooral de pianist die muzikaal het laken naar zich mag toetrekken. Een grandioze solo horen we tijden de “boring song” dixit The Baseballs: Chasing cars, een cover van Snow Patrol die verre van saai wordt uigevoerd. Het deksel van de buffetpiano vliegt er even van in de fik. Met Jason Mraz’ I’m yours sluit het optreden af. Op sambatonen komt het trio terug op, alledrie met een witte handdoek  om de nek. Bij  Rihanna’s “Umbrella” gaan de paraplu’s van de toeschouwers de lucht in. Niet omdat het regent voor alle duidelijkheid.

 The Baseballs werkten hard om het Tiense publiek op hun hand te krijgen. Met succes. Dat ze momenteel in de studio zitten voor wat mogelijks een kerstplaat gaat worden, was er alvast niet aan te zien. Hun nummers klonken zeer zomers.

Een goed maar vooral slim eerste optreden van de band in ons land dus. Op 3 oktober doen ze dat wellicht nog eens dunnetjes over in Trix.

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Love takes over
 2. Bitch
 3. Paparzzi
 4. Hello
 5. Crazy in love
 6. Angels
 7. Follow me
 8. Candy Shop
 9. Hot ’n cold
 10. Let’s get loud
 11. Tik Tok
 12. Chasing Cars
 13. I’m yours
 14. Outro

Bis:

 1. Umbrella (samba intro)
 2. Born this way


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter