PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie K3 in het Sportpaleis

zaterdag 3 maart 2012Sportpaleis Merksem

K3

In november 2011 kondigde het trio van K3 aan dat ze op 4 maart in het Sportpaleis zouden staan met twee liveconcerten. Die raakten in minder dan 10 dagen tijd zo goed als uitverkocht, zodat werd besloten een derde en vierde concert te organiseren. De ‘K3 in het Sportpaleis’-shows zijn de enige concerten van K3 in Vlaanderen dit jaar en het Sportpaleis was dan ook op 3 maart goed gevuld met enthousiaste kinderen en hun aanhang.

Wanneer iets na vier het licht uitgaat voel je dan ook de spanning stijgen. De kinderen houden allemaal hun adem in wanneer de danseressen bij ettelijke ‘eyo’s’ het grote podium opkomen en een uitstekende choreografie neerzetten. Plots zien we drie meisjes in een bed verschijnen. Zij moeten het jonge K3 voorstellen en zouden doorheen de show regelmatig terugkomen. Het feest barst uiteraard pas echt los wanneer we K3 zelf in een gouden pakje ‘Beroemd’ zien inzetten.

Gedurende een uur zagen we veel dansers en danseressen in alle maten en glitterpakjes. Er was dan ook duidelijk veel werk besteed aan de details en afwerking van de ganse show. Een eerste hoogtepunt kregen we bij ‘Heyah Mama’, waarbij Karen, Kristel en Josje op het uitgestrekt podium iedereen aanmaanden om te klappen en mee te zingen. Ook de verlichte jurkjes die de dames aan hadden tijdens hun musicalmedley zijn het vermelden waard. De kids keken hun ogen uit bij al dat showgeweld.

Aan de rechterkant van het podium zagen we een band spelen onder leiding van Miguel Wiels en ook hij mocht even opdraven om aan een vleugelpiano onder andere ‘Oma’s aan de top’ in te zetten. De mama’s van K3, Karen en Kristel, houden zich tijdens dit rustigere stuk dan ook vooral bezig met het ontvangen van tekeningen, bloemen en handjes geven. Vertederend, dat wel. We kregen in ieder geval een kippenvelmoment wanneer we iedereen luid hoorden meezingen met ‘Alle kleuren’ en ook het trio zelf zagen we glimlachen en genieten.

Bij ‘Ya ya yippie’ zagen we al een eerste glimp van de grote piratenboot en na ‘Oya Lélé’ stappen de dames, gekleed in hun piratenpakje, erop af en stijgen langzaam op. Terwijl de aanwezige papa’s het spektakel filmen om later nog eens te kunnen bekijken, zweeft de gigantische boot over het publiek terwijl de K’tjes zwaaiend ‘MamaSé’ zingen. Ook laatste nummer ‘Eyo!’ wordt luid meegebruld en geklapt en wanneer het trio terug voet aan wal zet, krijgen we zowaar nog even vuurwerk mee. Met tranen in de ogen zwaaien de kids Karen, Kristel en Josje uiteindelijk uit.

Studio 100 en K3 hebben met dit concert in elk geval kinderen een mooie tijd bezorgd. Wanneer het jonge publiek maandag weer naar school gaat zullen ze ongetwijfeld kunnen pronken dat ze erbij waren op een van de K3-shows en daarmee terecht van enkele jaloerse blikken kunnen genieten.

< Catherine Gysels >

De setlist:

  1. Ouverture
  2. Beroemd
  3. Hallo K3
  4. Heyah Mama
  5. Verliefd – Trouwen - Telepathie - Teleromeo
  6. Alice in Wonderland - De 3 biggetjes – Toveren – Ik wil naar huis - Niet verjaardagsfeest
  7. Ya ya yippie – Leukste van het land
  8. Piano: Wanneer zie ik je terug – Oma’s aan de top – Alle kleuren - Mr. President
  9. Alle kleuren (reprise)
  10. Handjes draaien
  11. Filmster – Bij de politie – K3 Airlines – Meiden van de brandweer
  12. Kuma He
  13. Oya Lélé
  14. MaMaSé
  15. Eyo!


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter