PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Mumford and Sons | RAF 2012

zondag 24 juni 2012Festivalterrein Bettembourg, Luxembourg

Mumford

Als een eenzaam zomerzonnetje dat door de wolken verschijnt. Een die je even opwarmt tijdens een veel te frisse en natte festivaldag, zo stond Mumford and Sons een warme gloed uit te stralen op de A Stage van Rock A Field. Er werd ingehaakt, er werd gedanst en zo had Marcus Mumford het graag.

De man heeft zijn rechterhand gebroken en kan dus geen gitaar spelen op de festivals. Harry Cargill nam dan ook de gitaarpartijen voor zijn rekening op Rock A Field in Luxemburg. Chris Maas, die zijn roots in het land zou hebben, werd toegevoegd op de drums. Mumford and Sons stond voor het eerst op Luxemburgse grond en begon net als op Pinkpop aan zijn set met “Lover’s eyes”. Net als bij dat Nederlands festival, toen de band nog maar net uit de studio kwam na opnames voor het nieuwe album dat voorzien is voor september, hadden we het gevoel dat de live nummers wat sneller na elkaar mochten volgen, en er hier en daar te veel gepauzeerd werd.

Maar dat is detailkritiek want de band musiceerde dat het een lieve lust was, liet een erg volle, warme sound door de festivalwei gloeien en dat miste zijn effect niet bij het publiek. Nieuwe songs als “Ghosts that we knew”, “Bellow my feet” en “Lover of the light” werden behoorlijk goed onthaald. Voor de bassist werd een Happy Birthday gezongen . “Winter winds”, met stip een van onze lievelingsnummers, werd volgens het boekje gespeeld. Kippenvel.

“Little lion man” en “The cave” zijn ontegensprekelijk publiekslievelingen terwijl een  “Awake my soul” prachtig muzikaal ontwaakt. Mooie passage van Mumford and Sons in Luxemburg.  Fijn ook dat het intimistische gevoel op dit medium sized festival er steeds was. Of Mumford and Sons die ook op een megafestival als Rock Werchter weet op te roepen en kan uitstralen,  kan u als u een kaartje wist te bemachtigen, ontdekken op zaterdag 30 juni aan de Main Stage.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Lover’s eyes
  2. Little lion man
  3. Happy B Day
  4. Winter Winds
  5. White blank page
  6. Bellow my feet
  7. Roll away your stone
  8. Lover of the light
  9. Thistle & weeds 
  10. Ghosts that we knew
  11. Awake my soul
  12. Dust bowl dance
  13. The cave


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter