PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Pearl Jam | Main Square Festival 2012

zaterdag 30 juni 2012La Citadelle Arras, France

Pearl

Als wijnliefhebber zat Eddie Vedder op Main Square Festival op rozen. Een hele fles wijn ging erdoor tijdens een meer dan twee uur durende set om de verjaardag te vieren van debuutalbum ‘Ten’ (1991). De menigte aan de Main Stage bestond uit een mengelmoes aan Britten, Grieken tot zelfs Nieuw-Zeelanders zodat het niet te verwonderen was dat iedereen uitzinnig werd toen Pearl Jam aftrapte met ‘Release’. 

De Amerikanen wisten de hoogtepunten meteen vlot aan elkaar te rijgen met een bangelijk ‘Go’ en ‘Do The Evolution’. Nog voor de show goed en wel was vertrokken was het al duidelijk dat Pearl Jam dit als een pure overwinning mocht beschouwen. We waanden ons bijna in de UK toen het publiek de intro van ‘Low Light’ volledig overnam van Vedder, terwijl bij ‘Amongst the Waves’ de rillingen over onze rug liepen. ‘Even Flow’ kreeg dan weer een waanzinnig staaltje mee aan gitaarkunsten waar velen met ons met open mond naar stonden te kijken. 

Ook de band zelf was zichtbaar gelukkig met de respons van het publiek. Gitarist Stone Gossard sloot genietend de ogen tijdens ‘Lukin’, Eddie Vedder was vooral verrukt met het aantal verschillende nationaliteiten en vlaggen die in het publiek de lucht in gingen tijdens ‘Corduroy’ en ‘Nothingman’. Het is inderdaad verbazingwekkend hoeveel volk Pearl Jam op de been brengt en er werkelijk een communitygevoel aan deze rockshow vasthangt. Na afsluiter ‘Rearviewmirror’ kregen we een korte pauze die na behoorlijk wat gestamp en geschreeuw gevolgd werd door een fameuze bisronde, afgetrapt met ‘Given The Fly’ en ‘Breath’. 

Terwijl op Werchter ‘Black’ niet aan de orde was, stond in Arras de klassieker wel op de setlist tot grote vreugde van de fans. Een furieus en uitgesponnen ‘Alive’ dat het publiek zo mogelijk nog meer in extase bracht werd gevolgd door afsluiter ‘Yellow Ledbetter’ waarna de fans tevreden terug naar huis konden keren. We kunnen dan ook minstens besluiten dat de absolute headliner op Main Square Festival hiermee een schitterende dag perfect heeft afgesloten. 

Pearl Jam en Eddie Vedder solo trekken hierna nog kort door Europa om daarna weer terug te keren naar de Verenigde Staten. Het vijfde album van Brad, soloproject van gitarist Stone Gossard, is tevens reeds te verkrijgen sinds 11 juni. 

< Catherine Gysels > 

De setlist:

  1. Release
  2. Go
  3. Severed Hand
  4. Do The Evolution
  5. Better Man
  6. Low Light
  7. Amongst The Waves
  8. Even Flow
  9. Wishlist
  10. Lukin
  11. Corduroy
  12. Nothingman
  13. Arms Aloft
  14. Unthought Known
  15. The Fixer
  16. Rearviewmirror

Bis:

  1. Given To Fly
  2. Breath
  3. Just Breathe
  4. Black
  5. Jeremy
  6. Alive
  7. Yellow Ledbetter


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter