PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Guido Belcanto | Festival Dranouter 2012

zondag 5 augustus 2012Festivalwei Dranouter

Guido

Een man als Guido Belcanto ontmoet je niet elke dag. Na een theatertour die in april eindigde in de Ancienne Belgique staat de man klaar voor een namiddagset in de Kayam op Dranouter met zijn mooie nummers over de dingen van het leven. Openen doet Belcanto met ‘Op de pechstrook van het leven’ en ‘Ik weet niet of je nog aan me denkt’ die snel het volk doen toestromen in de Kayam tent. 

Het is mooi om te zien dat er heel wat fans van het eerste uur klaar staan voor de zanger vandaag. Belcanto kijkt dan ook even ontroerd naar het talrijke publiek en hij draagt prompt een vlot meegewuifd ‘Droevig is deze wereld’ aan hen op. De zanger heeft echter een publiek van jong en oud weten te verzamelen op Dranouter die blij verrast reageren wanneer An Pierlé naast Belcanto plaatsneemt voor duetten ‘Toverdrank’ en ‘Aanbid me’. Bij dat laatste laat de zanger even de rocker in zich naar boven komen voor hij valt voor de charmes van de frêle Pierlé wiens stem perfect past op het nummer.

Belcanto heeft het in zijn songs nochtans af en toe wat moeilijk met de vrouwelijke helft van de wereld, maar heeft hen en de rest van het publiek duidelijk op zijn hand bij het lachwekkend ‘Boezemverdriet’ over boezemcomplexen en een jolig ‘Plastic Jesus’. De zanger sluit in de tent af met het toepasselijk ‘Op het zeildoek van de botsauto’s’ dat een prima ode vormt aan de leuke attractie op het festival en de tent voor een laatste keer vrolijk klappend laat meezingen voor Belcanto met een buiging in de coulissen verdwijnt.

Leuk optreden boordevol kwaliteit en humor dat op heel wat bijval kon rekenen. Guido Belcanto brengt “Een man als ik ontmoet je niet elke dag” nog langs verschillende culturele centra in Vlaanderen en Nederland tot maart 2013. 

< Catherine Gysels > 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news